„Bellingcat“ skelbia sensaciją: Strelkovas-Girkinas į Ukrainą nepateko, paaiškėjo tikrasis jo likimas (Video)  ()

Vadinamasis buvęs DLR gynybos ministras verbuoja ir rengia savanorius, norinčius kariauti Ukrainoje. Į frontą kovotojas neskuba, jį medžioja Ukrainos ir užsienio specialiosios tarnybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos teroristas, vadinamasis buvęs DLR gynybos ministras Igoris Strelkovas-Girkinas, Ukrainoje nekariauja kaip savanoris.

Christo Grozevas, tiriamosios žurnalistikos grupės „Bellingcat“ tyrėjas, tai pasakė Nyderlandų televizijos kanalo „Op 1“ eteryje.

Girkinui buvo įsakyta sėdėti užnugaryje, jo įgūdžiai bus panaudoti ruošiant, mokant ir verbuojant savanorius karui Ukrainoje. Grozevo teigimu, Kremlius nenori, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos paimtų kovotoją į nelaisvę.

Žurnalistas pasiūlė, kad jei Strelkovas atsidurtų fronto linijoje, Ukrainos ir užsienio žvalgybos tarnybos, ypač Nyderlandų, nedelsiant sutelktų dėmesį į jo sulaikymą.

„Tai bus suvereni operacija Ukrainos teritorijoje ir Ukraina pakvies tai padaryti Nyderlandus. Nes tai bus suėmimas, o ne dalyvavimas kare“, – pabrėžė tyrėjas.

 

„Bellingcat“, kaip pažymėjo žurnalistas, metų metus tyrinėjo medžiagą apie MH17 lėktuvo katastrofos įtariamuosius, tarp jų ir Girkiną.

Grozevas abejoja, ar Girkinas pajėgs atlikti ryškų vaidmenį kariuomenėje, nes nuo karo pradžios atvirai kritikavo karinius veiksmus ir gynybos ministrą Sergejų Šoigu dėl nesėkmių Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(2)
(120)

Komentarai ()

Susijusios žymos: