Nauja Ukrainos superpergalė: po galingo smūgio nušluota daugiau nei 500 okupantų – skelbiama, kas nutiko vadovybei  ()

Prie Luhansko srities Svatovo rajono Makijivkos gyvenvietės buvo sumuštas mobilizuotų rusų batalionas. Priešo nuostoliai gali siekti daugiau nei 500 žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-06 Nauja Ukrainos superpergalė: po galingo smūgio nušluota daugiau nei 500 okupantų – skelbiama, kas nutiko vadovybei  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Rusijos kariškio Aleksejaus Agafonovo, prieš siunčiant į Ukrainą bataliono vadas mobilizuotiesiems pažadėjo, kad jie bus atvežti į Svatovo sritį, kur tarnaus vadinamojoje „teritorinėje gynyboje“ 15 km nuo fronto linijos. Tačiau iš tikrųjų naktį iš lapkričio 1-osios į 2-ąją kariškiai buvo nuvesti tiesiai į fronto liniją ir įsakyta išlaikyti gynybos liniją.

Kartu kariškis pažymi, kad batalionas neturėjo jokios technikos, buvo tik trys kastuvai. Mobilizuotieji išsikasė apkasus kaip galėjo, o ryte prasidėjo masinis apšaudymas. Ukrainos kariuomenė prieš priešą panaudojo patrankų ir raketų artileriją, minosvaidžius.

Tarpais tarp apšaudymų rusai vėl bandė įsigilinti, bet juos iš karto aptiko dronai. Tuo pat metu bataliono vadovybė paliko fronto liniją iškart po apšaudymo pradžios. Dėl to iš 570 batalione buvusių žmonių tik 41 pavyko išgyventi, sakė Agafonovas. 12 išgyvenusiųjų buvo sužeisti.

Apie didelį žuvusiųjų skaičių kalbėjo ir vieno mobilizuotojo žmona. Jos teigimu, žuvo daugiau nei pusė bataliono karių.

Tuo tarpu Agafonovas pridūrė, kad į fronto liniją išmetami mobilizuotieji, o trečioje linijoje – sutartiniai kariai ir savanoriai. Rusijos sutartiniai kariai nenori kautis, tad spragos gynyboje užtaisomos mobilizuotųjų sąskaita, patikslino jis.

Tuo tarpu kito gyvo likusio mobilizuotojo žmona pasakojo, kad jos vyras ir keli kiti gyvi rusai kažkaip pateko į Svatovą, kur dabar slapstosi. Komanda juos apleido.

 

Savo ruožtu „Agentūra“ rašo, kad dalis mobilizuotųjų, atsisakiusių kautis prie Svatovo, buvo priversti grįžti į fronto liniją. Kalbame apie 9 iš 27 karių.

„Vyrams buvo grasinta karo lauko teismu, jie buvo nuvežti į mišką ir užsiminė, kad bus nužudyti, jiems nedavė maisto ir vandens“, – rašoma pranešime.

Likę 18 mobilizuotų asmenų, kurie rašė pranešimus apie atsisakymą kovoti be tinkamo pasirengimo, dabar gali būti laikomi tardymo izoliatoriuje LLR kontroliuojamo Zaicevo kaimo teritorijoje. Jų artimieji pasakoja, kad iš vyrų buvo atimti ginklai ir neperšaunamos liemenės, jokio ryšio su jais nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(4)
(100)

Komentarai ()

Susijusios žymos: