[Žinios trumpai] Rusijoje labai rimtai siūlo į karą siųsti visus 18-mečius: priežastis šokiruoja  ()

Rusijoje propagandistai ragina 18-mečius siųsti į karą, kad neatsirastų našlių ar vaikų, kuriems tektų mokėti pašalpas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos tinklaraštininkas, buvęs Visuomeninės tarybos prie Rusijos Federacijos Kultūros ministerijos narys Dmitrijus Pučkovas (dar žinomas kaip Goblinas) apgailestauja, kad Rusijos kariuomenė yra per maža - trūksta profesionalių karių. Jo skaičiavimais, 150 000 karių negali išlaikyti fronto ir judėti į priekį.

„Turėsime sukurti normalią liaudies kariuomenę, kurioje turi tarnauti visi, kurie yra pajėgūs. Tarnauti mažiausiai 2 metus, laivyne - 3“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie esamą situaciją fronte, propagandistas pripažino, kad 40-mečių „mobikų“ fizinė forma toli gražu neatitinka „sveiko žmogaus“ apibrėžimo. Dėl priklausomybės nuo alkoholio ir fizinio aktyvumo trūkumo jie yra nenaudingi mūšio lauke. Be to, jų mirties atveju valstybė turi padėti žmonoms ir vaikams.

„Ir tada išeina, kad į frontą dalyvauti karo veiksmuose turėtų būti siunčiami 18-mečiai kareiviai, o ne 40-mečiai vyrai, kurie turi aukštąjį išsilavinimą, verslą, žmoną, tris vaikus ir dėl kurių mirties fronte reiktų mokėti žmonai pensiją ir pan. 18 metų vaikinus reikia varyti. Ir nuo to nepabėgsi. Vaikams eiti į armiją ir dalyvauti karo veiksmuose“, - sakė Pučkovas.

 

Beje, nepatvirtintais duomenimis, Rusijoje buvo mobilizuota beveik 3500 studentų. Beveik tūkstantis jų žuvo pirmaisiais karo mėnesiais.

(39)
(3)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: