„Nebegaus nė cento“: JAV politikė žada nutraukti paramą Ukrainai – skelbia, kas yra blogai  (5)

Respublikonų partijos atstovės Marjorie Taylor Greene teigimu, finansinė pagalba Ukrainai bus nutraukta, jei respublikonai laimės Kongreso rinkimus. Kongreso narė Liz Cheney į tai atsakė, kad V. Putinas būtent to ir nori.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-07 „Nebegaus nė cento“: JAV politikė žada nutraukti paramą Ukrainai – skelbia, kas yra blogai  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kraštutinių dešiniųjų Džordžijos kongresmenė Marjorie Taylor Greene pažadėjo nutraukti paramą Ukrainai, jei respublikonai laimės netrukus vyksiančius vidurio kadencijos Kongreso rinkimus.

M. Taylor Greene socialiniame tinkle „Twitter“ kritikavo savo oponentus.

„Vienintelė siena, kuri jiems rūpi, yra Ukrainos, o ne pietinė Amerikos siena“, – per susitikimą su rinkėjais Ajovoje pareiškė  M. T. Greene apie Amerikos demokratus.

„Respublikonų laikais Ukraina negaus nė cento. Mūsų šalis yra pirmoje vietoje. Dabartinei valdžiai nerūpi nei mūsų siena, nei žmonės“, – sakė M. Taylor Greene.

Šiuos žodžius susirinkusi publika sutiko plojimais.

Kadenciją baigianti Kongreso narė Liz Cheney (Vajomingas) kritikavo M. T. Greene pareiškimą, sakydama, kad jos pasisakyme yra būtent tai, ko nori Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Anot jos, jei tokie būtų buvę respublikonai devintajame dešimtmetyje, JAV būtų pralaimėjusi Šaltąjį karą.

Atsakydama M. Taylor Greene pasakė: „Du praeities aspektai: jūs ir jūsų tėčio Respublikonų partija, kuri siuntė mūsų karius kariauti su Amerikos mokesčių dolerių parama ir niekada nieko nelaimėjo“.

 

Respublikonų partijos atstovų nuomonės išsiskyrė dėl tolesnio finansinės pagalbos Ukrainai skyrimo.

Iki šiol JAV perdavė Kyjivui daugiau nei 67 mlrd. USD karinės ir humanitarinės paramos.

Kas yra Marjorie Taylor Greene?

M. Taylor Greene laikoma kraštutinių dešiniųjų politike, Donaldo Trumpo ir sąmokslo teorijų šalininke. Ji buvo išrinkta į JAV Atstovų rūmus iš Džordžijos valstijos. Žinoma dėl to, kad pateikė peticiją dėl apkaltos J. Bidenui ir balsavo prieš Ukrainos lendlizo įstatymą.

Prisiminkite, kad J. Bidenas neva šaukė telefoninio skambučio metu ant „nedėkingojo“ V. Zelenskio. Pasak žurnalistų, Baltųjų rūmų vadovas paprašė Ukrainos prezidento paskelbti žinią, kad JAV pervedė Ukrainai milijardą dolerių pagalbos, tačiau V. Zelenskis jam nepadėkojo, o toliau skaitė reikalingų armijai daiktų sąrašą. Vėliau Baltieji  rūmai paneigė tokias žinias.

 

Verta pažymėti, kad šios naujienos pasirodė Respublikonų partijos pareigūnams pareiškus, kad jie neketina rašyti V. Zelenskiui tuščių čekių. Tad rinkimų kova JAV arši kaip niekad ir į įvykių sūkurį įtrauka Ukraina, kuri labai akylai stebės, kas laimės ir kokia bus tolesnė JAV pozicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(56)
(-44)

Komentarai (5)