Vienas galingiausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pastiprinimų – ilgai lauktos oro gynybos sistemos jau atvyko į Ukrainą! (Foto)  ()

Į Ukrainą atvyko oro gynybos sistemos NASAMS ir priešlėktuvinių raketų kompleksas „Aspide“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigia Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

„Tik pažiūrėkit, kas čia! NASAMS ir „Aspide“ oro gynybos sistemos atvyko į Ukrainą! Šie ginklai žymiai sustiprins Ukrainos armiją ir padarys mūsų dangų saugesnį“, – pirmadienį, lapkričio 7 d., tviteryje parašė Reznikovas.

Ukrainos gynybos ministras pažadėjo, kad Ukraina ir toliau numušinės šalį puolančius priešo taikinius. „Mes ir toliau šaudysime į mus puolančius priešo taikinius“, – pažymėjo jis.

Oleksijus Reznikovas taip pat padėkojo Ukrainos šalims partnerėms, kurios padeda Ukrainai sustiprinti oro gynybą.

„Ačiū mūsų partneriams: Norvegijai, Ispanijai ir JAV“, – rašė Reznikovas.

 

Dar rugpjūčio pabaigoje pirmą kartą buvo paskelbta, kad Ispanija gali Ukrainai perduoti oro gynybos sistemos „Aspide“ bateriją. Komplekso „Spada Aspide“ (arba jis dar vadinamas „Skyguard Aspide“) bateriją sudaro du paleidimo įrenginiai po keturias raketas, taip pat du 35 mm GDF „Erlikon“ pabūklai.

 

Be to, dviejų NASAMS oro gynybos sistemų perkėlimas kokybiškai sustiprins Ukrainos oro gynybą dėl to, kad naujausios oro gynybos sistemos turi daug didesnį efektyvumą, palyginti su sovietiniais pavyzdžiais, kurie dabar yra pagrindiniai kovos lauke. IRIS-T jau įrodė, kad gali numušti 9 iš 10 sparnuotųjų raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)

Komentarai ()