[Žinios trumpai] Rusijoje nelieka „mobikų“: skelbiama, kas vyksta  ()

Rusijos „mobikai“ vis dažniau skundžiasi vadais ir valdžia. Be to, dalis mobilizuotų jau pradėjo maištauti. Siekdama bent šiek tiek „užslopinti“ visuomenės nepasitenkinimą, Rusija platina naujus mokymo vadovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, okupantai išleido naują metodinę medžiagą, kaip sumažinti neigiamas minios nuotaikas. Apie tai pranešė Ukrainos žvalgyba.

Dėl didelio gyventojų nepasitenkinimo „žurnalistams“ dalijami nauji nurodymai. Visų pirma, okupantai ragina laikytis kelių taisyklių:

  • neatskirti mobilizuotųjų ir privalomą karo tarnybą atliekančių asmenų, o visus vadinti „kariais“ ir „kareiviais“;
  • pabrėžti tą patį mobilizuotų ir sutartinių karių statusą;
  • nevadinti mobilizuotųjų „mobikais“;
  • absurdiška Ukrainos gynėjus vadinti „kariais“ ir neva „ginkluotomis formuotėmis“. Ir apskritai liepiama nenaudoti santrumpos ВСУ;
  • sprogimai ir partizanų sabotažas neturėtų būti vadinami „хлопками“;
  • tuos, kurie paliko agresorių valstybę paskelbus mobilizaciją, rekomenduojama išjuokti, vadinti „pabėgėliais“ ir „išgyvenusiais“, ir kt.

 

Ukrainos žvalgyba pabrėžė, kad tokių metodų atsiradimas rodo, jog Rusijos visuomenėje tikrai yra problema. Be to, nepasitenkinimas tarp valstybės agresorės piliečių tik auga.

Rusijos Federacijos vadovybė savo ruožtu tradiciškai bando panaudoti propagandą manipuliuoti gyventojais, užuot spręsdama šią problemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()