Netikėta žinia: Zelenskis keičia poziciją dėl derybų su Rusija – skelbiama, kas nutiko  ()

Prezidento Bideno administracijos pastūmėjimas sušvelnino Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio poziciją, kad taikos derybos su Rusija negali prasidėti valdant Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė Censor.NET su nuoroda į EP, apie tai rašo „Politico“.

Taigi, remdamasis dviem šaltiniais, leidinys pažymi, kad pirmadienį Zelenskis nurodė penkias derybų sąlygas, įskaitant ir anksčiau paskelbtas. Tarp jų – Ukrainos teritorinio vientisumo atkūrimas, bausmė už karo nusikaltimus ir reparacijos. Priešingai nei skelbė anksčiau, Zelenskis nesakė, kad V. Putinas turės atsistatydinti, kad tokios derybos galėtų įvykti.

Šis pokytis, rašo „Politico“, įvyko po kelias dienas trukusių Kyjivo ir Vašingtono derybų, ypač po asmeninio Bideno patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Jake Sullivano vizito Kyjive.

Pasak aukšto administracijos pareigūno, JAV pareigūnai tiesiogiai neliepė Zelenskiui ir jo padėjėjams pakeisti savo poziciją, bet perdavė, kad Kyjivas turėtų parodyti savo norą užbaigti karą protingai ir taikiai. Administracija tikisi, kad tai parodys pasauliui, kad būtent Ukraina, o ne Rusija nori baigti karą.

„Tai nereiškia, kad jiems dabar reikia sėsti prie derybų stalo. Remdamiesi tuo, ką daro Rusija, net nemanome, kad dabar tam tinkamas laikas. Tačiau jie turi parodyti pasirengimą išspręsti konfliktą, nes niekas nenori, kad šis konfliktas baigtųsi labiau, nei Ukraina“, – sakė pareigūnas.

 

JAV Nacionalinio saugumo taryba atsisakė komentuoti šią istoriją, tačiau atkreipė dėmesį į Sullivano komentarus, kuriuos praėjusią savaitę išsakė Kyjive.

„Pokalbis, kurį turime palaikyti su tarptautine bendruomene, palaikydami Ukrainą, yra tai, kokios yra teisingos ir ilgalaikės Ukrainos taikos sąlygos? ... Tai yra tai, ko mes ketiname siekti, tai mes palaikysime, ir tikime, kad mūsų bendros pastangos gali padėti tai pasiekti“, – vizito Kyjive metu sakė Sullivanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(2)
(64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()