[Žinios trumpai] „Jokiais būdais nenorėčiau būti Rusijos kariu“: JAV generolas pašiurpęs, kas artimiausiu laiku laukia rusų  ()

Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas generolas Benas Hodgesas mano, kad rusai Ukrainoje turi akivaizdžių problemų, kurios žiemą tik pagilins.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hodgesas prisipažino, kad nenorėtų būti naujai pašaukto Rusijos kario kailyje. Jis teigia, kad ukrainiečiai veiks tomis pačiomis oro sąlygomis, tačiau tam jie daug geriau pasirengę. Be to, už Ukrainos kovotojų nugarų yra 50 valstybių, aprūpinančių juos įranga. „Svarbiausia, kad už nugaros yra Ukrainos žemė, kuri suteikia viską, ko reikia. Ir taip jie eina pirmyn. Čia ukrainiečiai turi pranašumą“, – pabrėžė jis.

Hodgesas paaiškino, kad Pietų Ukrainos žemė greit virs pelke. Ja labai sunku judėti, todėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas sulėtės, palyginti su tuo, kas buvo rugsėjį.

Kaip pažymėjo Hodgesas, kariams žiemai reikia:

  • geros disciplinos;
  • seržantų, kurie, vaizdžiai tariant, priverstų karius stebėti savo kojinių būklę;
  • sausos aprangos, kad nesusirgtų;
  • rotacijos, kad tie patys žmonės nuolat nešaltų;
  • karšto maistas ir gėrimų.

„Mes tai tyrinėjome tūkstančius pasaulio istorijos metų. Ukrainiečiai su visu tuo susidoros. Tačiau rusai neturės tinkamos logistikos. Taigi ukrainiečiai jausis daug geriau atšiauriomis žiemos sąlygomis. Tačiau žiema sulėtins puolimą“, – reziumavo jis.

 

Anksčiau prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad žiemos laikotarpis gali būti lūžis Ukrainos teritorijų išvadavime. Jis yra įsitikinęs, kad žiema gali lemti ankstyvą Ukrainos deokupaciją. Jis pridūrė, kad Ukrainos gynėjai eis tik pirmyn, išvaduodami Ukrainos teritorijas nuo okupantų.

(94)
(1)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: