[Žinios trumpai] Jokių ultimatumų! Pirmą kartą kare Rusija skelbia apie kompromisus - ką tai reiškia iš tikro  (1)

Rusijos Federacijos valdžia beveik kasdien ragina Kyjivą sėsti prie derybų stalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po 8 mėnesių karo Kremlius pamiršo apie ultimatumus ir atrado kompromisų kalbą. Rusijos Federacijos valdžia beveik kasdien ragina Kyjivą sėsti prie derybų stalo.

Apie tai, kas vyksta, savo „Facebook“ tinklaraštyje pasakojo žinomas Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas.

Kremlius šiuo metu nebevartoja tokių žodžių kaip  „denacifikacija“ ir „demilitarizavimas“, kuriais švaistėsi ir teisino karinę invaziją į Ukrainą 2022 metų vasarį. Užpuolikai šių tikslų atsisakė, o tai iškalbingai liudija ne tik RF ginkluotųjų pajėgų, bet ir visos diktatoriaus Vladimiro Putino politikos žlugimą. Butusovas perspėjo, kad Kremlius neatsisako karo. Jo tikslas – laimėti laiko, tempiant Kyjivą į derybas.

 

Žurnalistas įvardijo du pagrindinius uždavinius, kuriuos Putinas nori išspręsti, priversdamas Kyjivą derėtis. Pirmasis – daryti įtaką JAV pozicijai, tikintis sustabdyti santykių su Vakarais nutraukimą. Antrasis – sustabdyti kovas Ukrainos frontuose, kad būtų išvengta visiško pralaimėjimo.

„Putinui reikia laiko, kad pertvarkyti savo kariuomenę, sutvarkyti strateginę gynybą visame fronte, parengti didelio masto puolimo operacijas, kurioms Rusijos kariuomenė šiuo metu nepasirengusi“, – sakė Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(4)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: