Prie Chersono bus didelis mūšis! ISW skelbia, ką iš tikro reiškia Šoigu įsakymas ir ką daro rusai  ()

Maskva, anot analitikų, prioritetą teikia savo pajėgų išvedimui tinkama tvarka, o ne siekiui visiškai sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-11 Prie Chersono bus didelis mūšis! ISW skelbia, ką iš tikro reiškia Šoigu įsakymas ir ką daro rusai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelio masto mūšis dėl Chersono nebaigtas, o Rusijos kariai Rusijos gynybos ministerijos įsakymu pradėjo naują konflikto etapą.

Tai teigiama naujoje Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Pasak analitikų, Rusijos gynybos ministerijos vadovo Sergejaus Šoigu ir Rusijos kariuomenės Ukrainoje vado Sergejaus Surovikino pareiškimai apie dalinių išvedimą iš Chersono pažymėjo sistemingo ir kovinio RF ginkluotųjų pajėgų atsitraukimo pradžią per Dnieprą į anksčiau paruoštas pozicijas kairiajame krante.

Tokia strategija, kaip tikisi Maskva, leis išlaikyti kariuomenės grupių kovinę galią galimo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo fone.

Viso Rusijos kontingento išvedimas per Dnieprą užtruks, kol kas neaišku, ar Ukrainos spaudžiami įsibrovėliai sugebės gana tvarkingai atlikti išvedimą. Mūšis dėl Chersono nesibaigė, o Rusijos ginkluotosios pajėgos, anot ISW ataskaitos, įžengė į naują etapą – pirmenybė teikiama savo pajėgų atitraukimui per upę tinkama tvarka ir Ukrainos pajėgų veržimosi sulėtinimui, o ne siekiant visiškai sustabdyti Kyjivo kontrpuolimą.

„Surovikinas atvirai pripažino, kad RF ginkluotosios pajėgos negali aprūpinti savo grupuotės Chersone ir gretimuose rajonuose dėl Ukrainos smūgių svarbiausioms Rusijos tiekimo linijoms dešiniajame krante... Rusijos kariuomenės išvedimas iš vakarinio Dniepro kranto vargu ar yra spąstai, skirti įvilioti Ukrainos karius į kruvinas kovas netoli Chersono, kaip teigia kai kurie Ukrainos ir Vakarų šaltiniai. RF ginkluotosios pajėgos tikrai stengsis sulėtinti Ukrainos karių veržimąsi, kad išlaikytų tinkamą pasitraukimą, o kai kurios pajėgos gali likti tam, kad sulaikytų Ukrainos karius pačiame Chersone, tačiau šios kovos bus priemonė pasiekti tikslą – tinkama tvarka išvesti kuo daugiau rusų dalinių“, – komentuodami okupacinių dalinių pasitraukimą iš regiono centro pridūrė analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(4)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: