[Žinios trumpai] Zelenskis susirūpinęs dėl kai kurių JAV kongresmenų pareiškimų: „Tai labai nerimą keliantis signalas"  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis yra susirūpinęs dėl pastarojo meto „mišrių signalų" iš JAV įstatymų leidėjų, susijusių su pagalba Kyjivui, ir tikisi tolesnės JAV paramos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Zelenskis tai pasakė interviu CNN, praneša „Europos tiesa".

„Esame dėkingi už abiejų partijų paramą. Labai norėtume, kad ši dvipartinė parama tęstųsi ir po rinkimų. Amerikos žiniasklaidoje, ypač iš respublikonų, pasigirdo šie prieštaringi signalai, jog amerikiečiai turi būti atsargesni remdami Ukrainą, ir galbūt, kad kažkada ši parama gali būti sumažinta. Mums tai yra labai nerimą keliantis signalas", – kalbėjo Ukrainos vadovas.

V. Zelenskis paaiškino, kad, siekiant išsaugoti Vakarų vienybę, stipri JAV parama yra gyvybiškai svarbi.

„Kiekvieną kartą, kai JAV mus remia finansiškai, prie šios paramos prisijungia ir Europa. Ir mes tai labai stipriai jaučiame, nes pergalė šiame kare prieš Rusijos terorą įmanoma esant vieningai paramai", – sakė jis.

Anksčiau respublikonų mažumos lyderis JAV Atstovų rūmuose Kevinas McCarthy pareiškė, jog Ukraina neturėtų tikėtis „neriboto čekio", jei jo partija atgaus Kongreso žemųjų rūmų kontrolę.

 

„Labai palaikau Ukrainą. Manau, kad ateityje mums reikės atskaitomybės mechanizmo. Visada reikia ne tik duoti „carte blanche", bet ir pasirūpinti, kad ištekliai nukeliautų ten, kur numatyta. Ir taip pat būtina užtikrinti, kad Kongresas, o ypač Senatas, turėtų galimybę atvirai apie tai diskutuoti", – sakė jis interviu CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()