JAV sukrėtė siaubingas B-17 susidūrimas ore su II-ojo PK naikintuvu – pakraupę liudininkai dalinasi video (Video)  ()

B-17 „Flying Fortress“ ir kitas orlaivis susidūrė ore per „Wings Over Dallas“ oro šou Dalaso oro uoste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du orlaiviai – bombonešis „Boeing“ B-17 ir mažesnis lėktuvas – šeštadienį Teksaso Dalaso oro uosto aviacijos parodoje susidūrė ore, iškart nukrito ant žemės ir užsiliepsnojo. Manoma, kad per susidūrimą žuvo šeši žmonės, visi įgulos nariai.

Dramatiškuose aviacijos šou dalyvių užfiksuotuose vaizduose matomas didesnis bombonešis B-17, skriejantis ne itin aukštai nuo žemės, tiesia linija, o mažesnis lėktuvas – „Bell P-63 Kingcobra“, besiveržiantis jo kryptimi iš kairės. Mažesnis lėktuvas rėžėsi į B-17, Antrojo pasaulinio karo laikų lėktuvo, ir iškart du orlaiviai subyra į dalis.

 

Per porą sekundžių lėktuvai rėžiasi į žemę, kyla didelis ugnies kamuolys.

Susidūrimas įvyko per „Wings Over Dallas Airshow“ Dalaso oro uoste. JAV federalinė aviacijos administracija (FAA) pranešė, kad jos agentai ir Nacionalinė transporto saugos valdyba ištirs incidentą.

Dalaso meras Ericas Johnsonas socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad vis dar yra detalių, kurios liko „nežinomos arba nepatvirtintos“.

 

„Kaip daugelis iš jūsų dabar matė, šiandien mūsų mieste per aviacijos šou įvyko baisi tragedija. Daugelis detalių šiuo metu nežinomos arba nepatvirtintos. Nacionalinė transporto saugos valdyba kartu su Dalaso policijos departamentu perėmė avarijos vietą. Dalaso ugniagesių gelbėjimo tarnyba ir toliau teikia paramą“, – sakė jis.

Keturių variklių bombonešis B-17 atliko svarbų vaidmenį laimėjus oro karą prieš Vokietiją Antrojo pasaulinio karo metu. Turėdamas darbinio arklio reputaciją, jis tapo vienu iš labiausiai gamintu bombonešiu. P-63 „Kingcobra“ buvo naikintuvas, kurį per tą patį karą sukūrė „Bell Aircraft“, tačiau kovose naudojo tik sovietų oro pajėgos.

 

Viena iš paskutinių didelių B-17 avarijų įvyko 2019 m. spalio 2 d., kai Windsor Locks, Konektikuto valstijos oro uoste per avariją žuvo septyni žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()