[Žinios trumpai] „Gėdingai akivaizdu“: net kolaborantai pasišlykštėjo Rusijos elgesiu  ()

Rusijos valdžia negali pasiekti sėkmės fronte, todėl pasirinko karo nusikaltimų Ukrainoje kelią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo vasario 24 d. Kremlius neįvardijo konkrečių savo „specialiosios operacijos“ tikslų, išskyrus trumpalaikę „denacifikaciją“ ir „demilitarizaciją“. Tačiau su šiomis užduotimis „antroji pasaulio armija“ nesusitvarkė.

Keršydamas už savo karių pabėgimą iš mūšio lauko, Kremlius leidžia įsakymus, kurie pažeidžia visas karo taisykles. Lapkričio 15 d. Rusijos Federacija sudavė didžiausią smūgį Ukrainos energetikos sistemai nuo karo pradžios. Tačiau šis poelgis nesulaukė palaikymo net iš buvusio Odesos miesto tarybos deputato Igorio Dimitrijevo, kuris 2014 metais perėjo į Rusijos Federacijos pusę.

„Situacija, žinoma, gėdingai akivaizdi. Rusija traukiasi ir nori užšaldymo. Ukraina žengia į priekį ir jaučia galimybę pasiekti 1991 m. sienas. Siekdama įtikinti priešą, Maskva smogia civilinei infrastruktūrai. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos atsisako derėtis ir nusileisti. Ir jei anksčiau maniau, kad Krymo likimas bus sprendžiamas derybose, tai dabar aš tuo nesu visiškai tikras“, – komentavo Dimitrijevas.

 

Žurnalistas Denisas Kazanskis pažymėjo, kad „net kolaborantai šlykščiai žiūri į tai, ką daro Rusija“.

(103)
(0)
(103)

Komentarai ()

Susijusios žymos: