Gresia dar viena krizė? Prie Omano krantų atakuotas tanklaivis – skelbiamos incidento detalės  ()

Padidėjus įtampai su Iranu, prie Omano krantų bombą gabenantis bepilotis lėktuvas atsitrenkė į naftos tanklaivį, susijusį su Izraelio milijardieriumi, trečiadienį naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė neįvardintas pareigūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataka prieš su Liberijos vėliava plaukiojantį naftos tanklaivį „Pacific Zircon“ įvyko antradienio vakarą prie Omano krantų, pranešė Artimuosiuose Rytuose įsikūręs gynybos pareigūnas. Pareigūnas kalbėjo su pageidavimu likti anonimišku, nes neturėjo leidimo viešai aptarti išpuolio.

Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijos, britų karinė organizacija regione, stebinti laivybą, sakė, kad „Žinome apie incidentą ir šiuo metu jis tiriamas“.

„Pacific Zircon“ valdo Singapūre įsikūrusi „Eastern Pacific Shipping“, kuri priklauso Izraelio milijardieriui Idanui Oferiui.

„Eastern Pacific Shipping“ pranešime sakoma, kad į Ramiojo „Pacific Zircon“, gabenantį naftos kurą, „pataikytas sviedinys“ maždaug 240 kilometrų nuo Omano krantų.

„Palaikome ryšį su laivu ir pranešimų apie sužalojimus ar taršą nėra. Visa įgula yra saugi“, – pranešė bendrovė. „Laivo korpusas šiek tiek apgadintas, tačiau nėra išsiliejusių krovinių“.

 

Izraelio ministro pirmininko biuras ir gynybos ministerija atsisakė komentuoti incidentą.

Nors niekas iš karto neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, įtarimai iškart krito ant Irano. Teheranas ir Izraelis dalyvauja ilgus metus trunkančiame šešėliniame kare Artimuosiuose Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()