[Žinios trumpai] Masinis solidarumas: JK uosto darbininkai atsisakė iškrauti rusiškus degalus – su Vokietijos vėliava plaukiojantis tanklaivis buvo išvytas, tačiau skubiai reikia naikinti likusią spragą  ()

JK darbuotojai atsisako iškrauti rusišką naftą iš tanklaivio dėl invazijos į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su Vokietijos vėliava plaukiojantis laivas „Seacod“, išplaukęs dar prieš draudimą Rusijos laivams, spėjo prisišvartuoti JK netoli Stenlovo naftos perdirbimo gamyklos.

„Galime patvirtinti, kad kovo 3 d., ketvirtadienį, uosto direkcija leido su Vokietijos vėliava plaukiojančiam laivui švartuotis Tranmerės naftos terminale“, -  skelbia „Unite“.

Tačiau „Unite“ generalinė sekretorė Sharon Graham operatoriams „Essar“ sakė, kad jos darbuotojai „jokiomis aplinkybėmis neiškraus rusiškos naftos, nepaisant ją gabenančio laivo pilietybės“.

Pasak Unite, vyriausybės draudimas netaikomas kroviniams, o tai reiškia, kad su Vokietijos vėliava plaukiojančiam laivui naujos sankcijos netaikomos.

Vyriausybės atstovas sakė: „Visi uostai ir uostai privalo laikytis įstatymų, draudžiančių įplaukti į Didžiosios Britanijos uostus visiems Rusijos nuosavybės teise valdomiems,  kontroliuojamiems, registruotiems ar plaukiojantiems laivams.“

„Ministrai svarsto galimybes toliau mažinti ir taip nedidelį importo kiekį, kurį gauname iš Rusijos, mes ir toliau raginame Europą įgyvendinti planus, kaip nutraukti savo priklausomybę nuo Rusijos dujų.“

 

„Anksčiau šią savaitę atsisakėme dviejų ne rusiškos kilmės žalios naftos krovinių, kurie būtų atgabenti tanklaiviais su Rusijos vėliava. Jau keletą dienų skubiai stengėmės rasti alternatyvių dyzelino šaltinių, tuo pačiu užtikrinant nenutrūkstamą kuro tiekimą Šiaurės Vakarų Anglijai.“

Kiti du laivai – „Boris Vilkitsky“ ir „Fedor Litke“, gabenantys rusiškas suskystintas dujas, turėjo prisišvartuoti Kente šį savaitgalį, taip pat buvo išvyti iš JK.

„National Grid Grain“ SGD terminalo, esančio į rytus nuo Londono, darbuotojai atsisakė dujas perpompuoti, sakė Unisonas.

 

Šeštadienio rytą „Borisas Vilkitsky“ buvo Biskajos įlankoje, o „Fedor Litke“ – Šiaurės jūroje, pranešė shipfinder.com.

Profesinės sąjungos energetikos vadovas Mattas Lay'us sakė, kad tai laikinos pergalės.

"Kadangi tiek daug laivų turi patogias vėliavas, tai tuščias gestas. Vyriausybė turi nedelsiant imtis veiksmų, kad sustabdytų Rusijos prekių atgabenimą į JK prisidengus kita šalimi".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()