[Žinios trumpai] Skelbiama, kad Rusija artimiausiu metu į Ukrainą atsiųs daugiau nei tūkstantį samdinių – o miestus „bombarduos tol, kol jie pasiduos“  ()

Rusija artimiausiomis dienomis ir savaitėmis yra pasirengusi dislokuoti Ukrainoje dar iki 1000 samdinių, o aukšto rango Vakarų žvalgybos pareigūnas perspėjo, kad Maskva gali „subombarduoti miestus, o tai gali sukelti didelių civilių aukų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV jau matė „kai kuriuos požymius“, kad Rusijos samdiniai „kai kuriose vietose“ gali būti susiję su Maskvos invazija į Ukrainą“, anksčiau šią savaitę sakė aukšto rango gynybos pareigūnas, tačiau nebuvo aišku, kur tiksliai ir kokiais skaičiais.

Dabar vienas JAV pareigūnas CNN sako, kad Rusija artimiausiu metu planuoja dislokuoti dar iki 1000 samdinių.

Kai kurios Rusijos pajėgos susidūrė su moralės stoka ir nesėkmėmis mūšio lauke, įskaitant didžiulę koloną į šiaurę nuo Kijevo, kuri pastarąsias kelias dienas iš esmės buvo sustojusi.

Pareigūnas sakė, kad samdinių pajėgos sustiprins esamus Rusijos dalinius.

Pareigūnas pridūrė, kad JAV mano, kad Ukrainoje jau esantys samdiniai „blogai pasirodė susidūrę su stipresniu nei tikėtasi ukrainiečių pasipriešinimu“, o vasario pabaigoje per karą jau žuvo net 200 tokių samdinių.

 

Panašu, kad Rusija dabar yra pasirengusi „bombarduoti miestus tol, kol jei pasiduos“, penktadienį sakė vienas aukštas Vakarų žvalgybos pareigūnas, o tai gali reikšti labai padidėjusį civilių aukų skaičių.

Kiti pareigūnai pastebėjo Rusijos strategijos poslinkį nuo karinių taikinių prie civilių, o vis daugiau atakų buvo nukreipta į gyventojų centrus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: