[Žinios trumpai] Didelė dalis „Strela“ raketų, kurias Vokietija nori perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, yra netinkamos naudoti: kas vyksta?  ()

Nemaža dalis priešlėktuvinių raketų „Strela“, kurias Vokietija planuoja perduoti iš VDR atsargų, teikdama pagalbą Ukrainos armijai, turi didelių trūkumų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-05 [Žinios trumpai] Didelė dalis „Strela“ raketų, kurias Vokietija nori perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, yra netinkamos naudoti: kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Spiegel“.

Kaip sužinojo žurnalistai, kai kurios Bundesvero sandėliuose esančios raketos yra ne tik visiškai pasenusios, bet ir visiškai netinkamos naudoti.

Šią savaitę jas perduoti Ukrainai patvirtino Vokietijos finansų ministerija.

2014 metais raketos „Strela“ jau buvo uždraustos naudoti „saugumo sumetimais“ ir patalpintos į sandėlius, teigiama konfidencialiame pranešime.

Medinės ginklų dėžės, kurios bus perduotos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, yra taip supelijusios, kad lapkritį atlikto patikrinimo metu kariai į saugyklas galėjo patekti tik apsirengę specialiais kostiumais.

Pažymima, kad Vokietijos gynybos ministerija su nuostaba priėmė Ukrainos prašymą dėl šių raketų. Tačiau jie patikrins, ar tokį krovinį apskritai saugu pristatyti.

Konfidencialiais duomenimis, mažiausiai 700 iš 2700 Ukrainai pažadėtų raketų yra netinkamos naudoti. Jos turi pasenusį raketinį variklį, todėl iš šių ginklų negalima šaudyti. Remiantis vasario mėnesio ataskaita, veikia 2000 raketų.

 

Šių ginklų eksportui dar turi pritarti Federalinė saugumo taryba.

Kovo 3 dieną Vokietija priėmė sprendimą aprūpinti Ukrainą raketų partija.

Prieš prasidedant plataus masto Rusijos ir Ukrainos karui, Berlynas buvo neutralus ir draudė Vokietijoje pagamintos gynybinės ginkluotės tiekimą NATO narėms į Ukrainą, kad neprovokuotų Kremliaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: