[Žinios trumpai] Gyventojai šokiruoti, kokį atsakymą gavo iš Rusijos: „DLR ir LLR yra Ukrainos teritorija“  ()

Vienas didžiausių Rusijos Federacijos teritorijoje veikiančių mobiliojo ryšio operatorių ORDLO teritorijas oficialiai vadina Ukrainos dalimi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-30 [Žinios trumpai] Gyventojai šokiruoti, kokį atsakymą gavo iš Rusijos: „DLR ir LLR yra Ukrainos teritorija“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nedavė įsakymo pripažinti ORDLO teritorijų Rusijos Federacijos dalimi – Maskva ir toliau vedžioja už nosies okupuotą Donbasą, net ir „prisijungus" prie Rusijos Federacijos. Aštuonerius metus V. Putinas ir jo artimieji kategoriškai tvirtino, kad ORDLO yra Ukrainos teritorija, esą nesvarstė jos aneksijos galimybės.

Tuo pat metu „DLR ir LLR" formacijų lyderiai vietos gyventojams pažadėjo ateitį Rusijos dalyje. Iš žmonių buvo reikalaujama tik kantrybės ir toliau kovoti už Kremliaus interesus. 2022 metų rudenį Maskva paskubomis įtraukė pas save dalį Donbaso, Chersono ir dalį Zaporožės regionų. Tačiau „Rusija čia amžinai" truko kelias savaites Chersone, o po to RF kariuomenė pabėgo, sunaikindama visą svarbiausią regiono centro infrastruktūrą.

Pikantiškesnė situacija vyksta su ORDLO. Okupuotos Donecko srities gyventojas Rusijos mobiliojo ryšio operatoriaus MTS paklausė, kada jie planuoja teikti paslaugas jų teritorijoje, rašo soc. tinkle Donecko visuomenė. „DLR" ir „LLR" yra Ukrainos teritorija, valstybės institucijos informacijos apie prisijungimą prie Rusijos Federacijos MTS neperdavė, todėl šiose teritorijose nėra MTS tinklo, o ryšio paslaugas teikia vietiniai Ukrainos operatoriai", - atsakė techninė pagalba. Vietos gyventojai mano, jog Kremlius vėl juos apgavo, surengdamas „spektaklį" su aneksija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(2)
(105)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()