Ambicingas „Partizan“ planas žlugo – nelegalus Rusijos projektas atidedamas dėl „išorinių veiksnių“ (Foto, Video)  ()

Rusijos Federacija norėjo nelicencijuotai modernizuoti lėktuvą An-2, įrengiant vakarietiškus jėgos agregatus. Dabar tie planai buvo pristabdyti dėl sankcijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-29 Ambicingas „Partizan“ planas žlugo – nelegalus Rusijos projektas atidedamas dėl „išorinių veiksnių“ (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje dėl „išorinių aplinkybių“ lėktuvo An-2 prototipo gamyba nukeliama į kitus metus. Apie tai praneša leidinys „Sparnai“.

Elektrinio lėktuvo gamyba vykdoma pavadinimu TVS-2MS „Partizan“, remiantis lėktuvu An-2. Plėtra vykdoma nuo 2019 m., o pernai Rusijoje prototipas netgi buvo parodytas viešai.

Dabar Sibiro mokymo ir eksperimentinio aviacijos institutas paskelbė, kad darbas atidedamas.

„Dėl išorinio pobūdžio aplinkybių terminai buvo šiek tiek nukelti, tačiau 2023 metais bus paruoštas prototipas. Daug to, kas buvo panaudota projekto pradžioje, šiandien negali būti panaudota, todėl ieškome alternatyvių pakaitalų“, – sakė instituto atstovas Vladimiras Badgeris.

Jis taip pat pridūrė, kad institutas tiria, kokių alternatyvų Rusijos Federacijoje yra elektros varikliams, generatoriams ir kitoms dalims tęsti projektą.

 

Šis lėktuvas iš esmės yra An-2 nelencizijuota kopija, kur sovietinis stūmoklinis variklis ASH-62IR buvo pakeistas Amerikoje pagamintu turbopropeleriniu varikliu TPE331-12, o keturių menčių sovietinis AV-2 sraigtas buvo pakeistas penkių menčių „Hartzell“ sraigtu. Šis orlaivis taip pat turi TVS-2TDS modifikaciją, jis pagamintas tik iš anglies pluošto.

Lėktuvas „Partizan“ į dangų viešai pakilo 2021 metais parodoje MAKS-2021. Tačiau tada visi jėgos agregatai buvo vakarietiški.

Teigiama, kad orlaivis gali nuskristi 4500 km, o keliamoji galia – 2450 kg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()