[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Rusija tikrai pradėjo bombarduoti Ukrainą senomis branduolinėmis raketomis  ()

Rusija išima branduolines galvutes iš pasenusių sparnuotųjų raketų ir jomis apšaudo Ukrainą. Šių veiksmų tikslas – atitraukti oro gynybos sistemos dėmesį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-30 [Žinios trumpai] JK žvalgyba: Rusija tikrai pradėjo bombarduoti Ukrainą senomis branduolinėmis raketomis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią išvadą padarė Didžiosios Britanijos žvalgyba, pranešta Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos „Twitter" puslapyje.

Kaip pabrėžiama santraukoje, nuotraukose iš atvirų šaltinių matyti akivaizdžiai numuštos sparnuotosios raketos Х-55, sukurtos devintajame dešimtmetyje išskirtinai kaip branduolinė nešančioji sistema, nuolaužos. Kovinė galvutė tikriausiai buvo pakeista balastu.

Didžiosios Britanijos žvalgybos teigimu, nors tokia inertiška sistema vis tiek padarytų tam tikrą žalą dėl raketos kinetinės energijos ir bet kokio nepanaudoto kuro, mažai tikėtina, kad ji patikimai sunaikintų taikinius.

 

„Rusija beveik neabejotinai tikisi, jog tokios raketos pasitarnaus kaip netikri taikiniai ir atitrauks Ukrainos oro gynybos sistemos dėmesį. Kad ir kokie būtų Rusijos ketinimai, ši improvizacija pabrėžia Rusijos tolimojo nuotolio raketų atsargų išeikvojimo lygį", – pažymi Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()