[Žinios trumpai] Rusija ir Kinija gali pradėti karą kosmose: pasekmės bus katastrofiškos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-11-30 23:48
greitis orbitoje nepriklauso, tik nuo orbitos aukščio, taip yra dėl to kad gravitacijos jėga mažėja nuo atstumo kvadrato, o gravitacijojos jėga veikia abu kūnus (planetą ir erdvėlaivį) vienoda jėga. O kad brainfuckas būtu pilnavertis dar pridėsiu orbitinės mechanikos idomybių, užmetus gazo ir erdvėlaivį greitinant palei judėjimo kryptį orbitoje, pailgės apsisukimo laikas aplink Žemę ir sumažės vidutinis orbitos greitis. O kad lengviau jum suprasti būtu tarkim įjungus labai mažos traukos joninį variklį, erdvėlaivis vis po truputį aukštėtu spirale, bet jo greitis ir apsisukimo periodas mažėtu. Ir atvirkščiai stabdant didėja greitis ir apsisukimo periodas, svarbu tik neįskristi į atmosferą.
HardAxe 2022-12-01 09:52
užtai nebebus super didelių šviesų trukdančių astronomijai O GPS palydovai kabo gana aukštoj orbitoj, nesusidurs su ryšių palydovų šiukšlėm.
DariusWh 2022-12-01 11:47
Nesupratau per kuria vieta čia rusija ir Kinija pradės karą? Per "space junk"? Kiek skaičiau tai rusija pirmauja šitoje srityje, antra JAV, trečia Kinija. Tai jog kartu sudėjus rusija ir Kinija turi labai daug kosmoso šiukšlių, tai JAV nori padidinti skaičiu ir laimėti šita karą? "Make sense". Žemė turi puse milijardo Km kvadratinio ploto. Vos sugeba pasaulis pasidalinti ir kontroliuoti 30% jos ploto. 70% nesusitaria ka daryti. Dabar galvoja kaip reikėtu įstatymų ar kontrolės atmosferoje o gal ir kosmose. Ten jau ne ploto vienetai o turio. Tai manau, kad bus dar sunkiau sukontroliuoti ir įvesti kažkokius įstatymus kad ir tarptautinius. Kol nesusitvarkysime savo smėlio dežės žaislų kam kas priklauso, tol apie kosmoso užkariavima mums tik pasvajoti. Arba įves kontrolę ir toliau vieni su kitais pešimes kas ką padarę ar ko nepadarė.