Prancūziškasis HIMARS jau Ukrainoje! Okupantus naikins galingasis LRU – kas tai per ginklas? (Foto, Video)  ()

Ketvirtasis HIMARS/M270 šeimos raketų paleidimo įrenginys oficialiai prisijungia prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina iš Prancūzijos gavo LRU (Lance Roquette Unitaire) daugkartinio paleidimo artilerijos raketų sistemas, savo „Twitter“ puslapyje paskelbė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas. Anksčiau tiekimą patvirtino jo kolega prancūzas Sébastienas Lecornu.

Anksčiau Prancūzija sutiko suteikti Ukrainai tris LRU sistemas po Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimo „Ramstein“ formatu šį spalį.

LRU iš esmės yra prancūziškas M270 variantas, modifikuotas šaudyti GMLRS raketomis, panašus į vokišką MARS II. Sistemų modernizavimas buvo atliktas 2010 m., iki tol jis galėjo šaudyti tik nevaldomomis raketomis.

2021 m. liepos 1 d. Prancūzijos kariuomenė eksploatavo 13 tokio tipo artilerijos sistemų. LRU paleidimo įrenginiai dalyvavo Prancūzijos karinėse operacijose Malyje 2016 m.

MLRS veikimo nuotolis yra daugiau nei 70 km, priklausomai nuo naudojamos amunicijos. Su GMLRS raketomis Ukrainos kariuomenė gali sunaikinti taikinius 84 km atstumu. Transporto priemonėje sumontuota nauja EFCS ugnies valdymo sistema, leidžianti paleisti M31, M31A1, M32, AT2 ir 110 mm raketas. Viena instaliacija gali nešti iki 12 raketų.

Prancūzijos armija skelbia, kad jos artilerijos sistema užtikrina taiklumą 5 m atstumu nuo taikinio, o tai leidžia sumažinti šalutinį poveikį iki minimumo, nesumažinant jos efektyvumo.

 

 

Ji naudojama kartu su COBRA priešpriešinių baterijų radarais ir artilerijos skaitmeninimo programa ATLAS – Prancūzijos kariuomenės valdymo, valdymo, ryšių, kompiuterių ir žvalgybos (C4I) sistema. Pastaba: Ukraina jau šį rugsėjį gavo pirmuosius COBRA radarus iš Vokietijos.

Prieš tai į Ukrainos pajėgų arsenalą buvo perkeltos sistemos M270 iš Didžiosios Britanijos ir Norvegijos, Vokietijos MARS II sistemos modernizavimas ir amerikietiška HIMARS sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(0)
(68)

Komentarai ()