Atlaikė tiesioginį „Gradų“ apšaudymą! „Shield“ išgelbėjo 7 karių gyvybes po Rusijos smūgių – skelbiamos efektingos foto (Foto)  ()

Ukrainos kariuomenė pateko į priešo ugnį Donecko srityje. Mašina atlaikė smūgį ir netrukus bus atkurta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šarvuotas automobilis „Shield“ (Skydas) išgelbėjo Ukrainos karių, kurie prasiveržė pro Rusijos armijos raketų ugnį, gyvybes. Tai pranešė Liaudies deputatas ir buvęs prezidentas Petro Porošenka.

 

Rusijos kariai Donecko srityje pradėjo apšaudymą iš „Grad“. Pro juos prasibrovė 7 Ukrainos kariai šarvuočiais. MLS „Shield“ automobilis buvo apgadintas nuolaužų ir sprogimų, tačiau savo misiją įvykdė – išgelbėjo visų 7 kovotojų gyvybes.

Automobilis buvo evakuotas iš mūšio lauko praėjus kelioms dienoms po apšaudymo. Jis bus suremontuotas ir sugrąžintas į darbinę būklę.

Savanoris Jurijus Birjukovas priduria, kad automobilis turėjo šaukinį „Vilkas“. Istoriją jie nusprendė papasakoti po šarvuočio evakuacijos iš mūšio lauko. Teigiama, kad Petro Porošenkos fondo aukotųjų nupirkti savanorių automobiliai jau išgelbėjo 18 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių.

 

Priminsime, kad rugpjūčio 2 dieną į Ukrainą atkeliavo pirmoji kariuomenės šarvuočių MLS „Shield“ partija. Mašinos priskirtos Ukrainos armijos oro desantininkų pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)

Komentarai ()