[Žinios trumpai] Pasaulis dreba nuo žinių, kas nutiko su NATO ginklais: Pentagonas skelbia specialų pareiškimą dėl F-16, „Abrams" ir „Patriot“  ()

Laisvasis pasaulis dreba nuo žinių, kad NATO greitai nebeturės, ko duoti Ukrainai. Tai, žinoma, nėra tiesa. Nors artilerijos amunicijos gamyba ramiuose Vakaruose yra lėta, pačios geriausios ginkluotės sistemos Ukrainai net nežadamos, nors jų tikrai yra daug.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV neteikia Ukrainai tankų „Abrams“ ar naikintuvų F-16, nes jų nepavyktų iš karto paleisti į mūšį. Tai pranešė Pentagono spaudos tarnyba.

Per spaudos konferenciją Pentagono atstovas sakė, kad Ukrainos Ginkluotosios pajėgos negauna nei naikintuvų F-16, nei tankų „Abrams“, nei „Patriot“ oro gynybos sistemų, nes jiems reikia daug kitų priemonių. Norint palaikyti šiuos ginklus kovinėje parengtyje, reikia daug techninės paramos.

„Nė viena iš šių sistemų nėra „plug and play". Negalite tiesiog įdėti jų į mūšio lauką ir pradėti jomis naudotis“, - sakė Pentagono atstovas.

„Defense Express“ priduria, kad „Abrams“ tankų perkėlimas į Ukrainą sukeltų daug sunkumų:

  • jiems reikalingi specialūs sunkvežimiai su platformomis, galinčiomis vežti daugiau nei 60 tonų
  • reikia 120 mm amunicijos
  • daug atsarginių dalių
  • degalų
  • mobilių dirbtuvių

 

Tai nereiškia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos niekada negaus vakarietiškų tankų ar naikintuvų. Tai reiškia, kad dabar partnerių pastangos sutelktos į kitos tvarkingos įrangos tiekimą ir palaikymą.

(59)
(3)
(56)

Komentarai ()