[Žinios trumpai] Ekstremali situacija: užpulta Ukrainos ambasada Madride, skelbiama, kas įvyko  ()

Dėl incidento vienas iš diplomatinės atstovybės darbuotojų patyrė nesunkius sužalojimus ir buvo išsiųstas į ligoninę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-01 [Žinios trumpai] Ekstremali situacija: užpulta Ukrainos ambasada Madride, skelbiama, kas įvyko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ambasadoje Madride trečiadienį, lapkričio 30 d., įvyko ekstremali situacija: viename iš diplomatinei atstovybei išsiųstų vokų buvo įdėti sprogmenys. Per sprogimą buvo sužeistas vienas darbuotojas, informuoja AFP.

Pirminiais duomenimis, vokas sprogo darbuotojo rankose. Dėl įvykio nukentėjusysis pristatytas į gydymo įstaigą, jam nustatyti nesunkūs sužalojimai. Likę diplomatinės atstovybės darbuotojai nenukentėjo. Šiuo metu Ispanijos teisėsaugos institucijos jau tiria incidentą. Į ambasadą atvykę sprogmenų šalinimo specialistai ir kinologai aptvėrė diplomatinės atstovybės teritoriją.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba susisiekė su Ispanijos užsienio reikalų ministru ir paragino imtis skubių priemonių incidentui ištirti. Ukrainos diplomatijos vadovas taip pat davė nurodymus stiprinti visų Ukrainos ambasadų užsienyje saugumą. Šiuo metu nenurodoma, kas atsakingas už įvykį prie Ukrainos ambasados​. Užsienio reikalų ministerija pabrėžė: kad ir kas tai būtų, Ukrainos diplomatų įbauginti nepavyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()