[Žinios trumpai] Didvyriškumas, skausmas ir adrenalinas: ukrainiečiai parodė įspūdingą artimos kovos video  ()

Internete publikuoti kadrai iš artimos Ukrainos gynėjų ir okupantų kovos Donecko srityje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-06 [Žinios trumpai] Didvyriškumas, skausmas ir adrenalinas: ukrainiečiai parodė įspūdingą artimos kovos video  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė kadrai, kuriuose - artimos kovos tarp okupantų karių ir 56-osios motorizuotosios pėstininkų brigados žvalgybos kuopos, vadovaujamos Vladimiro Angelušo. Vaizdus paskelbė Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas savo puslapyje (N-18):

Yra žinoma, kad puolime dalyvavo 22 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai. Puolimas vyko rugsėjo 5 d.

Vadas vienu metu tarnavo „Azov“ ir turi patirties mūšio lauke. Iš pradžių jis priešinosi planui, kurį jiems davė aukštesnė vadovybė, tačiau galiausiai sutiko. Pagal planą, atakuoti priešo pozicijas teko vienu būriu, naudojant dvi pėstininkų kovos mašinas. BMP išlaipino Ukrainos gynėjus ir pasitraukė iš mūšio. Ukrainos kariams pavyko sunaikinti įsikasusį priešą. Tokios kovos iš arti internete pasirodo retai. Pabaigoje vaizdo įrašo autorius pripažino, kad jie likvidavo priešo karius, tačiau ir patys patyrė nuostolių.

 

Butusovas rašo, kad vaizdo įrašo autorius - Sergejus Šutkovas, kuris toje atakoje išnaudojo visas savo amunicijos atsargas. Žurnalistas planavo įrašyti su juo interviu, tačiau spalio 16 dieną kovotojas mirė Kyjivo ligoninėje nuo koronaviruso. Jam buvo tik 41 metai. Didvyris išgyveno aršius mūšius, bet mirė nuo infekcijos.

(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: