[Žinios trumpai] FTB skelbia rimtą perspėjimą – ši programėlė gali būti naudojama šnipinėjimo operacijoms  (2)

FTB direktorius Christopheris Wray teigia, kad „TikTok“ programėlė gali būti naudojama šnipinėjimo operacijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

FTB direktoriaus, Christopherio Wray teigimu, Kinijos programėlė „TikTok“, „nepripažįsta amerikiečių vertybių“ ir gali „manipuliuoti turiniu“, ji kelia grėsmę JAV nacionaliniam saugumui.

,,Visa tai yra Kinijos vyriausybės rankose, kuri nepritaria mūsų vertybėms ir kurios misija prieštarauja tam, kas geriausiai atitinka JAV interesus. Mes turėtume tuo susirūpinti“, - sakė Wray gruodžio 2 d. Mičigano universitete.

Praėjusį mėnesį FTB direktorius aptarė panašią riziką, teigdamas, kad Kinijos vyriausybė gali naudoti vaizdo įrašų dalinimosi programą, siekdama kontroliuoti jos naudotojų įrenginius.

„Yra galimybė, kad Kinijos vyriausybė pasinaudos „TikTok“, kad surinkti milijonų programėlės naudotojų duomenis, arba kontroliuoti rekomendacinį algoritmą, kuris galėtų būti naudojamas įtakos operacijoms“, – sakė Wray JAV įstatymų leidėjams.

Anot žurnalo „Time“, Kinijos nacionalinio saugumo įstatymai reikalauja, kad šalyje veikiančios privačios įmonės pateiktų savo duomenis vyriausybei, jei to prašoma. Amerikiečiai susirūpinę programos saugumu išliko nuo tada, kai „TikTok“ socialinio tinklo programėlė tapo prieinama prieš šešerius metus ir tapo dažniausiai atsisiunčiama programa JAV 2018 m.

Tačiau šių metų liepą, reaguodama į ankstesnes JAV valdžios institucijų užklausas, „TikTok“ birželio viduryje nurodė, kad visi duomenys apie JAV gyvenančius programėlės naudotojus dabar yra saugomi JAV serveriuose, kuriuos valdo amerikiečių kompanija „Oracle“.

 

„TikTok“ patvirtino „BuzzFeed“ straipsnyje pateiktus teiginius, kad Kinijoje įsikūrę darbuotojai turėjo prieigą prie JAV esančių vartotojų duomenų, tačiau tik pagal „tvirtas kibernetinio saugumo kontroles ir įgaliojimų patvirtinimo protokolus“, kuriuos prižiūri bendrovės „JAV saugos komanda“. Bendrovė senatoriams pakartojo, kad Kinijos komunistų partija (KKP) niekada neprašė duomenų apie Amerikos vartotojus.

„Mes nepateikėme JAV programėlės naudotojų duomenų CCP ir nepateiktume, net jei to paprašys“, – sakoma jame.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai (2)