Rusija peržengė pavojingą ribą – skelbiama, kas nutiko su šaudmenimis  ()

JAV žvalgyba: Rusijos kariuomenė Ukrainoje nespėja papildyti savo amunicijos atsargų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Ukrainoje naudoja amuniciją greičiau, nei gali ją papildyti šalies gynybos pramonė.

Apie tai rašo „NBC News“.

„Rusijai „pakankamai greitai“ senka amunicija, todėl Maskva ieško pagalbos kitur, įskaitant Šiaurės Korėją“, – sakė JAV nacionalinės žvalgybos vadovė Avril Haines.

Ji pažymėjo, kad Rusijos Federacijos prezidentą „nustebino“ silpni kariuomenės veiksmai, tačiau jo politiniai tikslai kare nepasikeitė.

Paklausta, kaip greitai Rusija eikvoja amuniciją, JAV nacionalinės žvalgybos vadovė sakė: „Nemanau, kad galiu pateikti tikslius skaičius šiame forume. Bet pakankamai greitai. Turiu omenyje, kad tai tikrai nuostabu.“

Ji pridūrė: „Ir mes manome, kad jie negali savarankiškai pagaminti to, ką išnaudoja šiame etape“.

Pentagonas neseniai paskelbė, kad Rusija per dieną iššauna 20 000 artilerijos sviedinių, nepaisant daugybės nesėkmių mūšio lauke. Pakartodama preliminarius Bideno administracijos pareigūnų pareiškimus, Haines teigė, kad Rusijos Federacija tiksliai valdomą amuniciją naudoja net greičiau nei įprastinę amuniciją.

 

Tačiau amunicijos trūkumas – ne vienintelė Rusijos kariuomenės problema Ukrainoje. Anot Haines, ji taip pat susiduria su emociniu išsekimu.

Karo tempas Ukrainoje, anot ekspertės, atėjus žiemai lėtėja, o pavasarį abi kariuomenės bandys persikrauti ir persigrupuoti tolimesnėms kovoms. Tačiau JAV žvalgyba „gana skeptiškai vertina“, kad Rusijos kariai bus pakankamai pasiruošę atsinaujinusiems susirėmimams 2023 metų kovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(1)
(74)

Komentarai ()