Į Lenkiją atkeliavo galinga partija iš Pietų Korėjos – skelbiamos įspūdingos foto ir super skambus lenkų pareiškimas (Foto, Video)  (6)

Karinė technika netrukus bus perduota Lenkijos kariuomenei. Varšuva tikisi kitais metais gauti K239 universalių paleidimo įrenginių iš Pietų Korėjos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 5-osios vakarą Gdynės uoste buvo iškrauta pirmoji partija tankų K2 ir savaeigių haubicų K9, kurias Lenkija šiemet įsigijo iš Pietų Korėjos. Iškilmingame ginklų priėmime dalyvavo šalies prezidentas Andrzejus Duda ir gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas. Tai teigiama oficialioje Lenkijos gynybos ministerijos „Twitter“ paskyroje.

Artimiausiu metu gauta karinė technika bus perduota Lenkijos kariuomenei.

Kaip pranešė agentūra PAP, Andžejus Duda ceremonijoje Gdynėje pabrėžė, kad tik moderniais efektyviais ginklais ginkluoto kario didvyriškumas gali sustabdyti Rusijos imperines ambicijas ir Kremliaus brutalumą.

Duda taip pat atkreipė dėmesį į greitį, kuriuo Pietų Korėja gamino ir perdavė ginklus Lenkijos pusei.

„Esu labai patenkintas mūsų bendradarbiavimu su Pietų Korėja ir tuo, kad pirmieji tankai K2 ir haubicos K9 jau yra Lenkijos žemėje. Lenkijos kariuomenė turi būti aprūpinta modernia ginkluote“, – komentavo Blaszczakas.

 

Haubicos bus perduotos 18-ajai mechanizuotai divizijai, kurios dalys yra į rytus nuo Vyslos upės.

Šalies gynybos ministerija taip pat pažymėjo, kad Lenkija kitais metais ruošiasi gauti dar vieną ginklų siuntą iš Pietų Korėjos. Be kita ko, turi būti pristatyti K239 CHUNMOO universalūs paleidimo įrenginiai.

 

Lenkijos ir Pietų Korėjos sudarytose sutartyse numatyta tiekti 189 tankus ir 212 haubicų pabūklų ant vikšrinių važiuoklių. Bendra kontrakto su „Hyundai Rotem“ dėl tankų K2 vertė siekė 3,37 mlrd. USD. Lenkija už „Hanwha Defense“ haubicas sumokės 2,4 mlrd. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(2)
(138)

Komentarai (6)