Lenkija skelbia, kad anuliuojamas 1997m. Rusijos ir NATO paktas: tai gali kardinaliai pakeisti situaciją – rytų Europa gautų žvėriškus ginklus  ()

Lenkija mano, kad Rusija su savo agresija prieš Ukrainą anuliavo 1997 metų Rusijos ir NATO paktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia Lenkijos prezidento biuras, tai pareiškė Lenkijos prezidento Tarptautinės politikos biuro vadovas Jakubas Kumochas ir pridūrė, kad šalis yra suinteresuota savo teritorijoje dislokuoti branduolinį ginklą.

Anksčiau Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda sakė, jog Lenkija su JAV aptarė galimybę dalyvauti branduolinio ginklo dalijimosi programoje.

Vėliau JAV Valstybės departamento pareigūnas Vedantas Patelis sakė, kad JAV šiuo metu neplanuoja dislokuoti branduolinių ginklų jokioje šalyje, kuri įstojo į NATO po 1997 m.

„1997 metais buvo pasirašytas Rusijos ir NATO paktas, kuriuo patikinama, kad Rytų Europoje neturėtų būti laikomos papildomos nuolatinės NATO pajėgos“, – pabrėžė jis. – Mes manome, ir NATO viršūnių susitikime prezidentas sakė, kad šis aktas jau miręs, Rusija jį tiesiog atšaukė savo agresija prieš Ukrainą“.

 

Jis pareiškė, kad Varšuva yra itin suinteresuota NATO pajėgų dislokavimu Lenkijoje ir dalyvavimu branduolinio ginklo dalijimosi programoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(265)
(8)
(257)

Komentarai ()