Įspūdinga žinia: įvyko aukščiausio lygio kautynės tarp Rusijos ir Ukrainos - rusų ataka triuškinama, nepadeda net 80 manevrų  ()

Net ir tai neapsaugo rusiškų raketų nuo Ukrainos efektyvios oro gynybos sistemos numušimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynybos pajėgos per pastarąjį masinį raketų apšaudymą pademonstravo įspūdingai aukštą efektyvumą: buvo numušta 85 % Rusijos sparnuotųjų raketų, be to, tai buvo „mišrus“ įvairių tipų raketų paleidimas – Kh-101, Kh-555. „Kalibr“, Kh-22, Kh-59 ir net Kh-31P.

Kiek tai sudėtinga užduotis? Tai galime sužinoti iš Oro vadavietės „Rytai“ 138-osios Dniepro priešlėktuvinių raketų brigados karininko Ihoro.

Oro gynybos karininko teigimu, dar Rusijos plataus masto invazijos pradžioje rusai viską supaprastino ir leido raketas tiesiai į taikinį. Tačiau dabar jie į tai žiūri rimtai: raketos aktyviai manevruoja, kad apsunkintų Ukrainos oro gynybos darbą.

„Raketa keičia greitį ir aukštį. Priešas mokosi ir naudoja naujus ginklus ir dronus, bet mūsų oro gynyba taip pat tobulėja“, - sako Ihoras.

Rusai gali iš anksto sukurti raketos maršrutą – jokia naujiena; tačiau neseniai Londone įsikūrusio analitikos centro Karališkojo Jungtinių paslaugų instituto (RUSI) ataskaitoje yra įdomios informacijos apie tai, kad Rusijos raketa gali pakeisti savo maršrutą iki 80 (!) kartų skrydžio metu – nuo paleidimo iki momento, kai ji atsitrenkia į paskirtą taikinį.

 

Šis faktas ypač daug pasako apie Ukrainos oro gynybos operatorių profesionalumą ir Vakarų tiekiamų modernių SAM sistemų efektyvumą. Pasak Ukrainos oro pajėgų atstovo Jurijaus Ihnato, per praėjusią gruodžio 5 d. masinę raketų ataką vokiečių IRIS-T ir amerikiečių NASAMS numušė visus savo taikinius, t. y. demonstravo 100 % efektyvumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(3)
(158)

Komentarai ()