CNN: Baltieji rūmai svarsto galimybę Ukrainai perduoti naujos amunicijos – tai išspręstų dvi problemas vienu metu  ()

Baltieji rūmai svarsto kasetinės amunicijos tiekimo Ukrainai klausimą, Vakarų sandėliuose itin ištuštėjus artilerijos sviedinių atsargoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltieji rūmai svarsto kasetinių šaudmenų tiekimo Ukrainai klausimą. Tačiau šis klausimas dar neišspręstas, o tik svarstymo stadijoje. Faktas yra tas, kad kongresmenai įstatymų leidybos lygmeniu apribojo JAV galimybes tiekti kasetinius šaudmenis kitoms šalims.

CNN žurnalistai praneša, kad toks prašymas buvo iš Ukrainos. Keletą mėnesių jis buvo išsamiai tiriamas Baltuosiuose rūmuose, tačiau iki šiol jie neatsakė nei taip, nei ne.

Šaltinis rašo, kad JAV gali pradėti kasetinės amunicijos tiekimą, tačiau tik po to, kai Vakarams baigsis artilerijos sviediniai.

Ekspertai jau dabar teigia, kad kasetiniai šaudmenys išspręstų dvi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų problemas iš karto: uždarytų artilerijos ir MLRS sviedinių poreikio klausimą, taip pat būtų galima sumažinti priešo artilerijos skaitinį pranašumą.

Dabar šis klausimas dar nėra rimtai svarstomas dėl JAV įstatymų apribojimų. Tačiau tokiu atveju Joe Bidenas galės nesunkiai apeiti kongresmenų sprendimą, jei tai bus jo valia. Vienas iš kongresmeno padėjėjų teigė, kad Ukrainos artilerija kol kas gerai dirba su turimais sviediniais.

DPICM yra kasetinė amunicija, sukurta kaip M30A1 alternatyva. Sudėtyje yra iki 180 tūkstančių plieno fragmentų. Atsitrenkus į žemę, visa tokia amunicija sprogsta, sukeldama rimtą žalą priešui.

 

Rusijos kariuomenė kasetinius šaudmenis naudojo nuo pirmųjų karo dienų. Jie daugiausia naudoja juos prieš civilinius taikinius.

Nei Ukraina, nei JAV nepasirašė konvencijos (pvz. Lietuva uždraudus), draudžiančios kasetinių šaudmenų naudojimą ir gamybą. Tačiau Jungtinėse Valstijose jų atsisakoma nuo 2016 m. Dabar jų nemažai likę kariniuose sandėliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()