[Žinios trumpai] Čečėnijoje atšaukiamos visos šventės: Ukrainoje prasidėjo „kadyrovcų“ skerdimas  ()

Grozne atšaukti naujametiniai fejerverkai ir šventinis koncertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grozne buvo atšaukti naujametiniai fejerverkai ir šventinis koncertas. Valdžia neatskleidžia kai kurių renginių atšaukimo priežasčių, tačiau anksčiau šiais metais respublikos vadovybė uždraudė didelio masto vestuvių šventes dėl didelių vietinių samdinių nuostolių Ukrainoje.

Apie tai praneša Censor.NET, remdamasi „Kavkaz.Realii“.

Naujiejų metų proga nebus rengiamas tradicinis koncertas centrinėje Grozno aikštėje ir liks šventiškai nepapuoštas M. Esambajevo vardo bulvaras, rašo valstybinė agentūra „Čečnia segodnia“. Leidinys pažymi, kad šį kartą bus panaudota pernykštė dekoracija.

Šių metų gegužę dėl didelių nuostolių Ukrainoje tarp Čečėnijos kariuomenės respublikoje buvo slapta uždraustos didelio masto vestuvės. Apie tai „Kavkaz. Realii“ redakcijai pranešė du regiono šaltiniai, pažymėdami, kad oficialių nurodymų šiuo klausimu nėra, sprendimai priimami, atsižvelgiant į tai, kad „taip mano padišachas“.

 

Nuo pat karo Ukrainoje pradžios „Kavkaz.Realii“ tvarko patvirtintų pranešimų apie pietų ir Šiaurės Kaukazo regionų vietinių gyventojų mirtis sąrašą. Šiuo metu žinomos 1703 žuvusiųjų pavardės, iš jų 154 yra Čečėnijos gyventojai. Šie duomenys pagrįsti publikacijomis žiniasklaidoje, valdžios pareiškimais, žmogaus teisių aktyvistų informacija. Realūs nuostoliai gali būti daug didesni.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(0)
(137)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()