[Žinios trumpai] Garsi Latvijos technologijų įmonė bendradarbiavo su Rusija: skelbiama JAV reakcija  ()

Apribojimai numato, kad JAV tiekėjai, prieš perduodami prekes į „juodąjį sąrašą" įtrauktoms įmonėms, privalo gauti specialią licenciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą metu JAV prekybos departamentas įtraukė 24 įmones į savo eksporto kontrolės „juodąjį sąrašą".

„Reuters" duomenimis, bendrovės buvo įtrauktos į „juodąjį sąrašą" už paramą Rusijos gynybos sektoriui. Sąraše taip pat buvo bendrovės, remiančios Pakistano branduolinę veiklą arba elektronikos tiekimą Iranui.

Jungtinės Valstijos eksporto kontrolę naudoja siekdamos nubausti Rusijos gynybos pramonę remiančias įmones ir apriboti užsienio technologijų eksportą į Rusiją nuo pat plataus masto RF agresijos Ukrainoje pradžios.

Tokie apribojimai numato, jog JAV prekių tiekėjai, prieš perduodami produkciją tokioms įmonėms, privalo gauti specialią licenciją.

Į „juodąjį sąrašą" pateko įmonės iš Latvijos, Pakistano, Rusijos, Singapūro ir Šveicarijos. Sąraše yra šviesolaidinius giroskopus ir kitą įrangą gaminanti Latvijos „Fiber Optic Solutions" bei viena didžiausių Rusijos IT įmonių save vadinanti Rusijos „Kraftway Corporation PSC".

 

Dokumente taip pat yra Rusijos elektroninių kompiuterių tyrimų centras, UAB „Fibersens", „Optolin Research and Production Company", UAB „PKK Milandr", UAB „Milander EK", UAB „Milandr MTP", „LLC Milur IS", Mikroelektronikos gamybos kompleksas (MPC) „Milandr", „Ruselektronika" ir Šveicarijos įmonė „Milur SA".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()