Vokiečių leidinys skelbia galingą naujieną apie tankus „Leopard 2“ - JAV suteikia leidimą  ()

Anksčiau Vokietijos kancleris Scholzas pareiškė, kad jo šalis, tiekdama „Leopard“ tankus, daugiausia dėmesio skirs JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV „užsiminė“ Vokietijai, kad duoda „žalią šviesą“ pagrindinių kovinių tankų tiekimui Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms – tokią informaciją skelbia Vokietijos leidinys FAZ.

Remiantis informacija, kurią leidinys gavo iš „dviejų šaltinių, turinčių prieigą prie konfidencialios informacijos“, JAV prezidento patarėjas saugumo klausimais Jake'as Sullivanas tariamai informavo Vokietijos kanclerio patarėją užsienio politikos klausimais Jensą Plötnerį, kad JAV dar spalį sutiko su Ukrainos aprūpinimu vokiečių tankais.

„Šaltinis sakė, kad Sullivanas telefonu pasakė Plötneriui, kad JAV būtų laimingos, jei Vokietija tiektų „Leopard 2“, bet tai turės padaryti savo iniciatyva“, - šaltinis sakė  vokiečių leidiniui.

 

Visų pirma, šios informacijos kontekste į galvą šauna štai kas – tikriausiai, Sullivano skambutis galėtų būti savotiškas „atsakymas“ į Scholzo teiginius, kad Vokietija nepateiks tankų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, kol nebus priimtas atitinkamas sprendimas, kol Jungtinės Amerikos Valstijos to paties nepadarė dėl „Abrams“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(3)
(66)

Komentarai ()