[Žinios trumpai] Netikėta ir galinga žinia: Vokietijos vyriausybė remia karinius smūgius Rusijoje  ()

Berlynas pareiškė, kad Ukraina neprivalo besigindama apsiriboti savo teritorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos valdžia, nors ir atsargiai, tačiau leido suprasti, jog neturi nieko prieš galimus Ukrainos smūgius kariniams objektams Rusijos teritorijoje.

Oficialus Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas pabrėžė, kad Ukrainos pusė neprivalo apsiriboti savo teritorija, gindama savo valstybę. Tai jis pareiškė interviu žurnalistams metu, atsakydamas į klausimą apie atakas prieš karinius aerodromus Rusijos teritorijoje.

Kartu pranešėjas pridūrė, kad paprastai Berlynas „nereiškia savo pozicijos dėl tokių incidentų". Savo ruožtu CNN rašo remdamasi JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovo Johno Kirby žodžiais, jog Vašingtonas „neskatina smūgių Rusijos teritorijoje, bet gerbia Ukrainos sprendimus mūšio lauke".

Amerikos pusė ir toliau daugiausia dėmesio skiria tam, kad Ukrainai parūpintų reikalingus gynybai pajėgumus ir išteklius.

 

„Visas šio karo principas yra suverenitetas", – sakė J. Kirby ir pridūrė, jog Ukrainos valdžia turi teisę priimti nepriklausomus sprendimus, nes Ukraina yra nepriklausoma valstybė. Tai visų pirma taikoma amerikietiškiems ginklams, kuriuos JAV tiekia Ukrainai. Juos Ukrainos vadovybė gali naudoti savo nuožiūra", - sakė JAV atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(2)
(118)

Komentarai ()