Surovikino kėdė gali rimtai sudrebėti – kas laukia generolo už sprogimus Rusijos oro bazėse?  ()

Nuo gruodžio pradžios ne viename Rusijos aerodrome pasigirdo sprogimai. Tikriausiai Rusijoje netrukus pradės kaltųjų paieškos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakojo Ivanas Stupakas, buvęs SBU darbuotojas, Ukrainos ateities instituto ekspertas. Pasak jo, po atakų Rusijos oro bazėse Kremliui gali kilti klausimų aukštiems Rusijos pareigūnams.

Visų pirma, kai kurios pretenzijos gali būti pareikštos Sergėjui Surovikinui, kuris yra vyriausiasis Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų vadas. Be to, jis taip pat vadovauja Rusijos invazijai į Ukrainą.

„Tačiau, kiek žinau, Surovikinas turi gerą dosjė, bent jau prieš mėnesį. Jam netgi buvo prognozuojamas Rusijos gynybos ministro postas su sąlyga, kad jis galės parodyti puikius rezultatus Ukrainos fronte“, – sakė Stupakas.

Buvęs SBU karininkas užsiminė, kad kaip tik ši karjeros perspektyva gali įkvėpti generolą naujai Rusijos taktikai kare prieš Ukrainą.

Stupakas pažymėjo, kad spalio 8 dieną Surovikinas buvo paskirtas Rusijos invazijos į Ukrainą jungtinės okupacinių pajėgų grupės vadovu. O jau spalio 10 dieną prasidėjo masinės raketų atakos prieš Ukrainos miestus.

„Tačiau rezultato dar nėra. Taip, ukrainiečiai 30 valandų praleido be elektros energijos, dabar turi problemų ir su elektra, šildymu. Tačiau to, ko Rusija tikėjosi – ukrainiečių protesto nuotaikos prieš valdžią – nėra“, – pabrėžė buvęs SBU darbuotojas.

 

Jis pridūrė, kad dėl to rusai yra priversti dirbtinai „išsklaidyti“ šią temą. Visų pirma, socialinėje erdvėje sklando pranešimai, kuriuose neva išreiškiamas nepasitenkinimas dėl elektros energijos tiekimo nutraukimo. Stupakas pabrėžė, kad tai buvo rusų darbas.

Ukrainos ateities instituto ekspertas pažymėjo, kad pergalių trūkumas fronte Ukrainoje gali neigiamai paveikti Rusijos invazijos vado pozicijas.

„Tikėtina, kad Surovikino kėdė gali susvyruoti. O po kurio laiko jis gali netekti posto“,– prognozavo Stupakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()