Ukraina per žingsnį nuo didžiulės sėkmės – „Wagner PMC“ gali būti visiškai sunaikinta  ()

Vladimiras Putinas teigia, kad Ukrainoje yra 150 000 rusų šauktinių. Tuo pat metu Rusijos diktatorius pažymėjo, kad šie kariškiai yra „grupės“ dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks neaiškus dalinių, į kuriuos įeina „mobikai“, aprašymas siejamas su tam tikrais Rusijos kariuomenės struktūros pokyčiais. Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Rusijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko.

Kaip pažymėjo Jakovenko, bataliono taktinės grupės (BTG), kurios iš pradžių sudarė pagrindinį Rusijos armijos struktūrinį vienetą, jau išnyko.

„Taip atsitiko dėl paprastos priežasties: bataliono taktinės grupės yra dariniai, sukurti puolimui. Ir Rusijos kariuomenė nebepuola“, – aiškino rusų žurnalistas.

Anot Jakovenko, dabar Rusijos kariškiai negali pradėti puolimo.

„Rusija turi vienintelį puolimo potencialą – tai „Wagner“ PMC. Dabar „wagneriečiai“ mesti prieš Bachmutą. Šiandien būtent ten naikinamas vienintelis Rusijos kariuomenės puolimo potencialas“, – sakė žurnalistas.

Jis pridūrė, kad kadangi „Wagner“ PMC yra nereguliari asociacija, joje nėra tokių padalinių pavadinimų kaip bataliono taktinės grupės.

Dabar pagrindinė „Wagner“ dalis yra kaliniai, kuriuos Jevgenijus Prigožinas užverbavo Rusijos kalėjimuose. Kaip pažymėjo Jakovenko, PMC savininkas stengiasi apsaugoti savo profesionalius darbuotojus. Tačiau „wagneriečiai“ naikinami labai dideliu greičiu.

„Yra vilčių, kad šis siaubingas darinys, sukurtas Putino režimo, išnyks prie Bachmuto. Tikiuosi, kad „Wagner“ PMC bus tiesiog sunaikinta“, - sakė opozicionierius.

 

Jakovenko sakė, kad dabar Rusijoje bandoma kurti naujas privačias karines įmones:

  • Buvęs „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas turi savo PMC.
  • Taip pat naujuoju okupuotų teritorijų kalėjimų „sargu“ rusai paskyrė nusikaltimų bosą iš Gorlovkos Armeną Sargsianą, žinomą Armeno Gorlovskio vardu. Jam buvo pavesta suformuoti naują privačią karinę įmonę.

Tačiau, anot žurnalisto, šios struktūros nebus tokios efektyvios, kokią turi Prigožino įmonė.

„Labai tikiuosi, kad sunaikinus „Wagner“ PMC iš Rusijos kariuomenės dings bet koks puolimo potencialas. Iš esmės liks tik gynybinis“, – pridūrė Jakovenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(121)
(0)
(121)

Komentarai ()