Vokietija nejuokauja - Ukrainai suteiks naujausią monstrą „Skynex“: galimybės atima žadą (Video)  (4)

Trumpojo nuotolio oro gynybos sistema yra naujausia vokiečių kompanijos „Rheinmetall“ plėtra. Sistema pasiteisino finansiškai – su jos pagalba numušti lėktuvą kainuoja vos 4000 eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos bendrovė „Rheinmetall“ Ukrainai gamins dvi trumpojo nuotolio oro gynybos sistemas „Skynex“, įrangos pristatymas numatytas 2024 metų pradžioje. Tai pranešė „Handelsblatt“, remdamasi informacija iš Vokietijos vyriausybės.

Leidinio teigimu, „Skynex“ sistemos su 35 mm šoviniais yra skirtos apsaugoti nuo kovinių bepiločių orlaivių ir sparnuotųjų raketų. Naująsias priešlėktuvinių raketų sistemas bendrovė įvertino 182 milijonais eurų. Be to, priešlėktuviniams sunkvežimiams bus išleista apie 12 mln. eurų. Vokietijos federalinė vyriausybė įsipareigojo padengti ginkluotės išlaidas.

„Skynex“ oro gynybos sistemą „Rheinmetall“ pristatė 2021 m. lapkritį. Pagrindinė jos ginkluotė – 35 mm automatinis pabūklas „Oerlikon Mk3“, kurio efektyvusis nuotolis yra 4000 metrų, o šaudymo greitis – 1000 šovinių per minutę. Pabūklo modulyje yra „X-Band“ sekimo radaras, kuris užtikrina autonominę taikinio paieškos funkciją, todėl taikymas yra paprastas ir greitas.

 

„Rheinmetall“ sukurtų programuojamų 35 mm šovinių „Ahead“ naudojimas yra daug pigesnis nei analogiškoms oro gynybos sistemoms – žiniasklaidos teigimu, vieno lėktuvo numušimas „Skynex“ „kainuoja“ apie 4000 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(3)
(182)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)