Kodėl pirataujame: ką sako patys lietuviai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ 2022-12-10 18:53
Šioje vietoje LATGA pučia prieš vėją. Vargu ar yra kitas kelias smarkiai sumažinti piratavimą, nei greitesnis legalių filmų/serialų garsinimas lietuvių kalba.
lizunas 2022-12-10 19:01
O matei kokį kelią pasirinko Go3 (TV3 grupė)?? Kai buvo SDI media ir buvo lietuvos įmonė lietuvai ir profai garsindavo, dabar SDI media liko tik kinų (Latvijoj lyg registruota dar). Tai dabar tas SDI samdo beleką, tipoz freelancer. Tai per TV ekranus net leidžia piratinių psl lygio įgarsintojus. Tai atsiprašau blemba…
Gintarinis 2022-12-10 19:04
Nesuprantu, koks piratavimas. Visokios linkomanijos jau seniai užblokuotos, o tuščios laikmenos mokestis vis dar nepanaikintas. Kodėl mokame tą mokestį, jei linkomanijos užblokuotos?
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ 2022-12-10 19:14
Tegu investuoja į pro įgarsintojų paruošimą. Turės gerą komandą. Užsiims top vietą rinkoje.
vanduo4 2022-12-10 21:20
Žmonės visuomet siūsis iš ten kur patogu ir mažiau mokėti. O jeigu Lietuvoje dominuoja piratavimas, vadinasi yra laisva niša legaliam produkcijos platinimui. Kol neatsiras legali ir patogi platorma, tol bus piratavimas. P.s. lietuviai mėgsta filmus lietuvių kalba, mokėkit vertėjams daugiau nei nelegalios svetainės ir turėsit rezultatą. Beje, kodėl piratams mažoje Lietuvos rinkoje apsimoka, kai turinys nemokamas?
Robkinas 2022-12-11 03:56
Laikmenos mokestis. taskas. Susimokame, reiskia visa info yra legalizuota. nes as jau susimokejau uz tai ar ne?
nesvarbu.kasas 2022-12-11 10:26
Ne, Robkinai, tu neteisus del to mokesčio. Nors jis ir durnas, bet jis skirtas atlyginti autoriams uz kopijavimą LEGALIAI gautos intelektines nuosavybės (pvz., nupirkai legalu CD ir padarai jo kopija/įrašai i USB, nes tas originalas gali susibraižyt), nes teisiškai tai vis vien platinimas uz kuri autorius nieko negauna, bet skirtas sau, ne kitiems dalinti (t.y. pirataut)
magic 2022-12-11 12:02
Kažkokiu būdu reikėjo išmokti Adobe ar Coreldraw, kitas specifines programas, todėl piratavimas klestėjo iki tol, kol tos programos pradėjo nešti pajamas. Taip po truputi susipirkau ką naudoju ir už ką nebuvo gailą mokėti. Piratavimo neskaitau iki tol, kol mokiniesi. Nepamirškit, patys software developeriai buvo suinteresuoti pačiu piratavimu. Būtų labai norėję, joks crackas neveiktų. Sekantis dalykas, saugumas. Dirbant su jautria info, nesinori gailėti eurų, nes visose cracked software plačiausiais virusų spektras.
magic 2022-12-11 12:27
Kai už originalą sumokėta, gaunasi autorių teisių absurdo mokestis, nes pats kopijavimas (ctrl+v) nėra joks nusikaltimas ir autorius dėl to absoliučiai jokių nuostolių nepatiria. Jeigu pasidarysiu 1TB vienos dainos kopijų, kiek autoriu patirs nuostolių?
Šaras 2022-12-12 07:53
Perku netflix, spotify (4x), youtube premium, IPTV, ir vis tiek tenka pirataut. Netflixo turinys varganas ir prastėja vis toliau, televizija apskritai apgailėtina, tinkama nebenet sportui pažiūrėt, DVD pirkt po 35€ nesąmonė o visų streaming servisų nesusipirksi. Kino teatrų nesiūlykit, arti nėra.
kestutisz 2022-12-12 13:06
čia glaima tik pacituoti Alestorm - Drink (klausyti/žiūrėti aišku geriausia jutube irgi tik su adblock): They say all the best things in life are free So give all your beer and your rum (shows and soft) to me! O realiai - nematau nieko tragiško "piratauti" asmeniniais tikslais (darbui perdaug rizikos), vistiek kai realiai norėsi paremti kūrėją ar pažiūrėti taip kaip priklauso - eisi ir į kinoteatrą, ir koncertą, o tn milijardais skaičiuoti "nuostolius" švelniai tariant netikslu.
immortallt 2022-12-12 13:51
Pala pala, o jei nekopijuosiu kitų turinio tenais iš viso? Pvz. perki fotoaparatui ar video kamerai kortelę - susimoki mokestį. Arba pirkau 1 TB išorinį hardą vestuviniam filmui 4k kokybės, tik mano vestuvinis filmas, už kurį aš sumokėjau ir jis pilnai priklauso tik man. Tai už ką aš moku pagal tave? Ir gerai pastebėjai, skirtas autoriams! O tai kodėl dalina tik lietuviams, o ne visiems autoriams? O piratavimas bus, kol piratauti bus paprasčiau, nei įsigyti.
Pumper 2022-12-12 13:57
Daugybės turinio Lietuvoj išvis neįmanoma gauti be VPN, nes platformos blokuoja regiono IP. Tai kodėl aš turėčiau mokėti už VPN vien tam, kad turėčiau privilegiją sumokėti pinigus už mediją, kurios man nenori parduoti?
HardAxe 2022-12-13 10:27
čia ne tik Lietuvoj, visam pasaulyje vyksta piratavimo renesansas. Atsirado spotify, apple play ir t.t. jie siūlo tikrai geras kainas ir beveik visą reikalingą turinį. Ir ką, žmonės (beveik) nustojo piratauti muziką. O kaip dėl filmų? Pradžioj netflix turėjo didelį potencialą. Bet dabar norit žiūrėti tai, kas įdomu, reikia bent kokių 4 subscriptionų. O dar kiti kuriozai - amazone nusipirkus filmą, jo nebematysi uždaręs prime accountą. Netflix visa produkcija būtinai privalo turėti porą gėjų, juodaodį ir dar paletę "teisingų" visuomenės darinių, nesvarbu, kad filmas apie viduramžių lenkiją. Tai tiesiogiai nedidina piratavimo, bet mažina netflix palaikymą iš vartotojų pusės. Lietuviško turinio prieinamumas užsienyje yra žiauriai ribotas. Kur gauti vaikam animacinių filmukų? Tiesa sakant nematau perspektyvos legaliai filmų ateičiai ar situacijos gerėjimui artimiausiu metu. Žaidimai? Šiame fronte, manau, vis mažiau norinčių piratauti, dažnai licenzijos garantuoja geresnį ir kokybiškesnį turinį. Išskyrus visą mėšlą su mikro-tranzakcijom, jis turėtų būti kaip minimum paskelbtas N-18. Bet čia nesusiję su piratais. Ai dar pavizdys. Nupirkau vaikui nintendo konsolę, minecraft žaidimą. Noriu paleisti savo serverį lokaliai, bet prie jo jungtis reikia turėti mokamą nintendo online accountą. Nu Bl*** aš sutinku mokėti kurėjam už intelektualinę nuosavybę, bet už galimybę žaisti legaliai namie hostinamam serveryje - abonimentas? Dar neapsisprendžiau, bet labai niežti rankos nulaužt konsolę... Iš kitos pusės koks xbox pass yra beveik tobulas sprendimas. Moki abonimentą ir žaidi ką nori, tl;dr turinio prieinamumas ir protinga kainodara, mano manymu, yra raktas į piratų kiekį. Dalis industrijos (muzikos) juda link piratavimo mažinimo, tačiau dalis (filmų) siekia maksimizuoti pelną ir jiem pofik piratų kiekis.
immortallt 2022-12-13 10:46
HardAxe, gėjai ar lesbietės tai dar buvo tais laikais, pasislėpę, bet buvo. Tačiau britų aukštuomenėje musulmonai, juodaodžiai ir juodaodės... Atstatant teisingumą, juodaodžius turėtų pradėti baltaodžiai vaidinti.
Dannas3 2022-12-13 11:08
Su Anlijos kultura dar dar, gali sakyt ten indai, bet tokiu nesamoniu buna ir su petro pirmojo laiku rusijos istorija, kai juodaodziai ipaisyti.