Podoliakas skelbia apie didelį pavojų: Rusija gali „padegti Vidurio Aziją“  ()

„Blogio ašis susiformavo“, – į Rusijos įsigytas raketas iš Irano reagavo Podoliakas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-12 Podoliakas skelbia apie didelį pavojų: Rusija gali „padegti Vidurio Aziją“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano ir Rusijos bendradarbiavimas karinėje srityje intensyvėja. Teheranas netrukus gali pradėti tiekti balistines raketas Rusijos Federacijai, kuriomis ši smogs Ukrainai.

Apie tai savo „Twitter“ paskyroje pranešė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.

„Susiformavo blogio ašis. Iranas planuoja aprūpinti Rusijos Federaciją šimtais balistinių raketų, suvokdamas, kad jos bus panaudotos kare Europos teritorijoje“, – rašė patarėjas.

Jis išreiškė įsitikinimą, kad Teheranas, reaguodamas į tokią paslaugą, paprašė Maskvos kažko labai rimto. Gali būti, kad Kremlius gali padėti Irano režimui branduolinėmis technologijomis „padegti Vidurio Aziją“.

Podoliakas pabrėžė, kad Maskvos ir Teherano bendradarbiavimas nustojo būti išimtinai Ukrainos problema. Pasaulinis saugumas yra pavojuje.

„Ar mes tyliai stebėsime?“ – klausia Podoliakas.

Atkreipkite dėmesį, kad apie Irano pasirengimą tiekti Rusijai balistines raketas paskelbė Baltųjų rūmų atstovas Johnas Kirby. Jis paskelbė apie „Irano paramos Rusijos armijai stiprinimą ateinančiais mėnesiais“.

 

Jis patikslino, kad Irano valdžia „svarsto galimybę“ parduoti Kremliui raketas, kurių Putinui taip labai reikia, kad Ukrainoje būtų tęsiamas raketų teroras.

Pažymėtina, kad iki tol Rusijos Federacijos ir Irano bendradarbiavimas apsiribojo tik „Shahed“ dronų pirkimu. Rusija juos naudoja teroristiniams išpuoliams taikiuose Ukrainos miestuose, ypač Ukrainos energetikos infrastruktūrai naikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(26)
(-15)

Komentarai ()