Net JAV visiškai nepasiruošusi tam, kas vyksta Ukrainoje: paskelbta beprotiška situacija apie ginklus  ()

Pasaulyje prasideda ginklų trūkumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pradėto karo Ukrainoje fone pasaulyje prasidėjo tikras ginklų trūkumas. Taigi, ginklai dabar matuojami ne tiek pinigais, kiek laiku, kurio reikia jiems pagaminti.

„Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas „24 kanale“ kalbėjo apie tai, kaip partneriai tokiomis sąlygomis stengiasi padėti Ukrainai.

Neseniai JAV paskelbė apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą, kuriame, be kita ko, yra 80 000 vnt. 155 mm artilerijos sviedinių. Šio kiekio Ukrainai užteks daugiau nei mėnesiui.

„Jei neklystu, turime apie 200 vnt. tokio kalibro artilerijos sistemų. Tai yra, sukuriamos tam tikros atsargos ir jos nuolat papildomas. Bet kas yra 80 000 vnt. sviedinių? Dabar per mėnesį pagaminama 14 000 tokio kalibro sviedinių“, – pabrėžė Olegas Katkovas.

Taigi, kai Jungtinės Valstijos perduoda 80 000 vnt. sviedinių, joms reikia daugiau nei šešių mėnesių, kad atnaujintų šias atsargas. Tik pavasarį JAV planuoja pasiekti 20 000 vnt. sviedinių per mėnesį skaičių, o iki 2025 metų – 40 000 vnt.

„Todėl mes kalbame apie labai reikšmingus dalykus. Mes patenkame į technologinius šios amunicijos gamybos ciklus“, – aiškino karo ekspertas.

 

Kiekvienoje šalyje situacija panaši. Specialistas pastebi, kad, pavyzdžiui, vokiečių kariuomenės vadovybė suprato, kad tikrame kare jų artilerijos atsargų užteks 2 dienoms.

„Tai didžiulis netikėtumas. Pavyzdžiui, Lenkijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadas sakė, kad važinėja po visą pasaulį su pilnais pinigų lagaminais, bet ginklų nusipirkti negali, nes jų paprasčiausiai nebėra“, – sako Olegas Katkovas.

Todėl jis aiškina, kad ginklų vertės matas šiandien yra ne tik pinigai, nors ginklai kainuoja astronomines sumas. Visų pirma, tai reiškia laiką, reikalingą šiems ginklams pagaminti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(16)
(21)

Komentarai ()