[Žinios trumpai] „Viską ištaškė!“: okupantas užfiksavo įspūdingus HIMARS „darbo“ Melitopolyje kadrus  ()

Okupantų susibūrimo vietoje pasidarbavo HIMARSAI.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienio, gruodžio 10 d., vakarą okupuotame Melitopolyje nugriaudėjo galingi sprogimai. Smūgis buvo smogtas Rusijos Federacijos okupacinės kariuomenės susitelkimo vietoje.

Rusijos karys nufilmavo atakos pasekmes. Vaizdo įrašą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Apie sprogimus rytinėje Melitopolio miesto dalyje visuomenė pradėjo rašyti šeštadienį apie 19 val. Jie atkreipė dėmesį į didelį įsibrovėlių ir greitosios pagalbos automobilių aktyvumą.

 

 

Netrukus informaciją patvirtino Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas. Anot jo, buvo atakuotas Melitopolio krikščionių bažnyčios pastatas, kurį Rusijos kariai užgrobė prieš porą mėnesių ir pavertė „savo susibūrimų irštva“.

 

Vėliau tapo žinoma, kad buvo užpultas poilsio centras, kuriame buvo dislokuoti rusų kariai. Netrukus buvo nutekintas vaizdo įrašas iš įvykio vietos. Jį paskelbė rusų okupantas su stipriu kaukazietišku akcentu. Jis parodė degančias pastato nuolaužas, žuvusių ir sužeistų kolegų kūnus. Rusas buvo šoko būsenos.

„Čia gyvas! Šis irgi vis dar gyvas, manau. Po velnių! Duok man nuo skausmo! Ši vieta buvo tokia graži! Viską ištaškė, ***! - kalbėjo jis filmuodamas.

Manoma, kad okupantų susibūrimo vietoje dirbo HIMARSAI.

 

Arčiau vidurnakčio meras Fiodorovas apibendrino išpuolio rezultatus. Remdamasis vietiniais šaltiniais, jis teigė, kad smūgio metu buvo „iškepta“ apie 200 Rusijos kariškių.

„Sužeisti orkai vežami į Krymo ligonines, nes Melitopolyje vietų nebėra. Greitosios pagalbos automobiliai atvažiuoja iš įvairių Melitopolio vietų – ne tik iš rytų, kur dega, bet ir iš pietų. Ne visi orkai važiuoja į ligonines. Kai kurie greitosios pagalbos automobiliai pasuka į morgą. Kaip sakoma, sėkmės", – rašė miesto meras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: