[Žinios trumpai] Rusai pradėjo puolimą su tankais: skelbiami dideli nuostoliai ir visiškas sutriuškinimas (Video)  (1)

Rusijos Federacijos įsibrovėliai Velyka Novosilkos kryptimi patyrė triuškinantį pralaimėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 10 d. buvo pranešimų apie sunaikintus rusų tankus su įgulomis per bandymą atakuoti netoli Velyka Novosilkos, 90 km nuo Donecko.

Šia kryptimi įsibrovėliai pradėjo puolimą kartu su bandymu prasiveržti pro Rusijos armiją ir netoli Bachmuto. Abi rusų karinės operacijos patyrė didelius nuostolius ir visišką pralaimėjimą.

Gruodžio 12 dieną vienas iš buvusių „DLR“ formacijos lyderių Aleksandras Chodakovskis patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę Donecko srityje. Naujausiais duomenimis, Rusijos Federacijos įsibrovėliai Velyka Novosilkos kryptimi grįžo į pradinę padėtį.

„Viskas buvo suplanuota kaip puolimas, bet iš tikrųjų tai vyko kaip jėgos žvalgyba. Neperdedu – visi, kurie nedalyvavo šturmo operacijose, labai atidžiai stebėjo priešą ir sužinojo daug naudingų dalykų. Kalbant apie puolimą, rezultatas byloja apie nepakankamą pasirengimą“, – komentavo jis.

 

Tuo pat metu Chodakovskis rašo, kad Rusijos kariuomenė nesugebėjo užimti „beveik be kovos paliktų pažangių pozicijų“, kurias paliko Ukrainos gynėjai. Įdomi logika: pozicijos neva buvo apleistos, tačiau jas šturmuoti besiruošiantys okupantai vis tiek negalėjo jų užimti, tapdami dar ir „taikiniais šaudykloje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(333)
(12)
(321)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: