Skelbiama, kokiomis sąlygomis Bidenas sutiks su „Patriot“ sistemų perdavimu Ukrainai  ()

JAV netrukus turėtų oficialiai paskelbti apie oro gynybos sistemos „Patriot“ perdavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakar, gruodžio 13 d., tapo žinoma, kad JAV ruošiasi perduoti Ukrainai naują oro gynybos sistemą – priešlėktuvines raketas „Patriot“, o oficialus šio perdavimo patvirtinimas turėtų įvykti artimiausiu metu.

Tuo pat metu „The Washington Post“ vėliau paskelbė medžiagą, kurioje teigiama, kad JAV prezidento administracijos atstovas teigė, jog Bidenas pasirašys planą aprūpinti Ukrainą „Patriot“ sistema tik po to, kai JAV gynybos ministerija atsakys į visus klausimus apie mokymą ir techninę priežiūrą, taip pat teisėtumo perdavimą ir poveikį JAV kariniam pasirengimui.

Pažymima, kad šiuo metu Pentagonas rengia mokymų programą, kuri, kaip buvo pranešta anksčiau, greičiausiai vyks Vokietijoje, o patys mokymai greičiausiai truks daugiau nei šešis mėnesius. Taip pat pranešama, kad oro gynybos sistemos „Patriot“, kurias planuojama perkelti į Ukrainą, bus paimtos iš JAV atsargų, o ne iš operatyvinių padalinių.

„Tai bus sudėtingiausia įranga, kurią Ukraina iki šiol gavo. Jei ukrainiečiai turėtų metus ar dvejus, kad išmoktų naudotis „Patriot“, tai nebūtų problema. Manau, kad Pentagonas labai nervinasi“, – sako vienas iš į pensiją išėjusių JAV karininkų Marko F. Kanchiano, tiriančių ginklų tiekimą.

 

Tačiau verta paminėti, kad Ukrainos oro pajėgų specialistai sėkmingai įsisavino tokias sistemas kaip IRIS-T ir NASAMS ir šiuo metu demonstruoja 100 % šių sistemų efektyvumą, todėl „Patriot“ pirmiausia turėtų būti dar vienas žingsnis į didžiausią Ukrainos gynybos nuo Rusijos raketų efektyvumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)

Komentarai ()