[Žinios trumpai] Pabėgusiam Putino sargybiniui gresia rimti nemalonumai – šalis grasina deportuoti atgal į Rusiją  ()

Kazachstano žiniasklaida pranešė, kad buvęs Rusijos prezidento sargybinis, pabėgęs nuo mobilizacijos, dabar gali sulaukti kalėjimo Rusijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-14 [Žinios trumpai] Pabėgusiam Putino sargybiniui gresia rimti nemalonumai – šalis grasina deportuoti atgal į Rusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Michalo Žilino ekstradicija būtų patvirtinta, tai būtų pirmas viešai žinomas atvejis, kai Kazachstanas Rusijai tokiu būdu grąžins mobilizacijos vengiantį žmogų. Kazachstano sostinės Astanos policija gruodžio 6 d. sulaikė Žiliną oro uoste, kai jis bandė skristi į Armėniją.

Pranešama, kad Rusija įtraukė Žiliną į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą dėl dezertyravimo ir neteisėto sienos kirtimo. 36 metų Žilinui Rusijoje gresia iki 15 metų kalėjimo, jei jis bus išduotas ir nuteistas.

Žilinas yra buvęs FSO specialiojo ryšių ir informacijos skyriaus Sibire, kuris prižiūri Putino ryšius su Rusijos regionais, pamainos prižiūrėtojas. Federaliniams darbuotojams, tokiems kaip Žilinas, neleidžiama išvykti iš Rusijos, nes jie turi prieigą prie valstybės paslapčių.

Praėjus penkioms dienoms po to, kai Putinas rugsėjo 21 d. paskelbė apie dalinę mobilizaciją, Žilinas  pabėgo į Kazachstaną neperėjęs pasienio kontrolės punkto. Netrukus jis paprašė politinio prieglobsčio. Žilino žmona Jekaterina, kuri su vaikais į Kazachstaną pateko per pasienio postą, Rusijos žiniasklaidai sakė, kad Rusijos valdžia jam kelia baudžiamąją bylą.

Šiaurės rytų Kazachstano teismas gruodžio 2 dieną pripažino Žiliną kaltu dėl neteisėto sienos kirtimo ir skyrė jam šešių mėnesių lygtinę laisvės atėmimo bausmę. Vėliau kitas Astanos teismas paskyrė Žilinui 40 dienų kardomojo kalinimo.

 

Jekaterina sakė, kad jos vyro advokatai ir artimieji skundžia Kazachstano valdžios atsisakymą suteikti jam prieglobstį. „Rusija labai domisi vyrais, kurie moka laikyti ginklą“, – ją cituoja „Azattyq“. „Jie bandys priversti jį kariauti, todėl bijome, kad jis bus nukankintas“.

Rusijos valdžia atmetė Žilino atsistatydinimo prašymą iš FSO, kurį jis pateikė Maskvai vasarį pradėjus invaziją į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(5)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: