[Žinios trumpai] Tai būtų galingas smūgis: JAV Kongresas siūlo neįtikėtiną rezoliuciją dėl Rusijos  (1)

JAV pateikė Kongresui rezoliucijos projektą, kuriame siūloma išmesti Rusiją iš JT Saugumo Tarybos dėl to, kad ji pažeidžia esminius organizacijos principus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Europos tiesa”, apie tai pranešė rezoliucijos bendraautorius JAV respublikonas Steve'as Cohenas.

„Rusija ne kartą, sąmoningai ir įžūliai pažeidė JT Chartiją. Taigi šiandien Joe Wilsonas ir aš pristatėme dvišalę rezoliuciją, raginančią pašalinti Rusiją iš JT Saugumo Tarybos", – sakė jis.

Kongreso nariai siūlo pripažinti, jog Rusija savo elgesiu pažeidžia pagrindinius JT principus, argumentuodami tai įvardija Kremliaus ketinimus sunaikinti Ukrainą kaip valstybę, Rusijos kariuomenės nusikaltimus Bučoje, neteisėtą okupuotų Ukrainos teritorijų aneksiją, branduolinę grėsmę, pavojaus maisto produktų saugumui kūrimas ir tuo pačiu Maskvos bandymus kaltinti pačią Ukrainą dėl humanitarinių problemų.

 

Rezoliucijoje prezidentas Joe Bidenas raginamas įpareigoti Valstybės departamentą ir kitas federalines agentūras su sąjungininkais aptarti galimybę „apriboti, sustabdyti arba atšaukti teises ir privilegijas, kurias turi Rusija JT Saugumo Taryboje".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(321)
(5)
(316)

Komentarai (1)