Kremliaus šaltiniai: Putinas gavo slaptą FSB pranešimą ir iš karto atšaukė visus metinius renginius – kas vyksta?  ()

Specialiosios tarnybos negalėjo Rusijos Federacijos prezidentui garantuoti, kad pavyks užkirsti kelią sabotažui Rusijos teritorijoje – Kremlius buvo sukrėstas naujausių smūgių Saratovo ir Riazanės regionų aerodromams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-16 Kremliaus šaltiniai: Putinas gavo slaptą FSB pranešimą ir iš karto atšaukė visus metinius renginius – kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimą atšaukti kasmetinę didžiąją spaudos konferenciją, kuri pastaruosius 10 metų vyko be pertraukų, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas priėmė paskutinę akimirką, specialiosioms tarnyboms nesuteikus jam garantijos, kad pavyks užkirsti kelią Ukrainos sabotažo bandymams Rusijos teritorijoje.

Tai pranešė „The Moscow Times“, remdamasis šešiais Kremliui ir vyriausybei artimais šaltiniais.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, dar rudens viduryje Kremlius buvo įsitikinęs, kad Putinas kreipsis į rusus įprastu formatu, nepaisant to, kad situacija fronte vystėsi ne taip, kaip norėjosi Kremliui.

„Visi linksėjo galvomis: viršininkas yra uola, jis gali su tuo susitvarkyti. Jis iš esmės nenorėjo atšaukti“, – sakė vienas iš leidinio pašnekovų.

Tačiau jau gruodį paaiškėjo, kad Putinas negalės kalbėti dėl daugybės problemų, susijusių su karu Ukrainoje, ypač dėl Chersono pasidavimo, atakos prieš laivyno bazę Sevastopolyje, dėl sprogimo ant Krymo tilto, mobilizacijos, Saratovo ir Riazanės sričių aerodromų puolimo.

Tuo pat metu, pasak su leidiniu pasikalbėti sutikusio pareigūno, „Kremlius patyrė šoką“ po Ukrainos smūgių Rusijos Federacijos strateginės aviacijos aerodromams.

„Sabotažo klausimas buvo detaliai aptartas susitikimuose su saugumo pajėgomis. Jie prisiekia, kad tai niekada nepasikartos. Tačiau niekas negali duoti 100% garantijos, kad prieš spaudos konferenciją nieko panašaus nenutiks. Aišku, kad priešas stengsis. Prezidentas žino, ir tai buvo rimtas argumentas prieš spaudos konferenciją“, – sakė šaltinis.

 

Leidinio teigimu, dėl nesėkmių fronte Kremliaus vadovybė neturi atsakymų į daugelį su karu susijusių klausimų. Būtent todėl buvo nuspręsta pasirinkti negatyvą, susijusį su kasmetinės spaudos konferencijos atšaukimu, o ne demonstruoti iniciatyvos praradimą mūšio lauke, sakė politikos konsultantas Abbasas Gallyamovas.

„Šis sprendimas liudija apie strateginę aklavietę, į kurią Kremlius pateko“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(5)
(125)

Komentarai ()

Susijusios žymos: