[Žinios trumpai] Rusijoje kilo garsus skandalas: Prigožinas susinervino, ką padarė iš „Wagner“ pabėgęs rusas - skubiai paskelbė medžioklę (Video)  (3)

Prigožinas jau paskelbė iš „Wagner“ pabėgusio Medvedevo medžioklę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kilo garsus skandalas, susijęs su „Wagner“ samdinio Andrejaus Medvedevo pareiškimu. Medvedevas po kautynių prie Bachmuto savavališkai pasitraukė iš fronto ir grįžo į Rusijos Federaciją, pamatęs, kaip jo kolegoms buvo įvykdyta mirties bausmė ir kankinimai už įvairius veiksmus. Jis taip pat matė, kaip rusų kariai buvo naudojami kaip patrankų mėsa.

Grįžęs į Rusijos teritoriją, Medvedevas įrašė vaizdo žinutę, kurioje teigė, kad Prigožinas siunčia savo žmones į beprasmiškus puolimus, kur tiesiog nėra galimybių išgyventi.

Be to, anot jo, J. Prigožino samdiniai pradėjo jį medžioti, tuo užsiima ir Rusijos specialiosios tarnybos bei saugumo pajėgos. Medvedevas skundėsi, kad jo gyvybei gresia pavojus, ir prašė Rusijos vyriausybės apsaugos, nes gyvena „teisinėje valstybėje, kurioje veikia Konstitucija“, turėdamas omenyje šiandieninę Rusiją.

Tačiau greičiausiai Rusijos pareigūnai mano kitaip, nes bėgliui samdiniui niekas nepadėjo. Dėl to jis buvo sulaikytas ir, kaip praneša Rusijos žiniasklaida, planuojama jį perduoti „Jevgenijaus Prigožino apsaugos tarnybai“.

 

„Gruodžio 15 d. rytą gavome informaciją, kad Andrejų Medvedevą sulaikė VRM, siekdama perduoti Prigožiną į Saugumo tarnybos rankas. Manome, kad viešumas ir platus rezonansas gali sustabdyti Jevgenijų Prigožiną nuo dar vienos žiaurios žmogžudystės.“, – sakoma pareiškime.

„Kokia graži šalis yra Rusija, tiesa? Kai kurie rusai be teismo muša kitus kūjais ir visa tai pristato kaip patriotizmą. O Rusijos stačiatikių bažnyčia tai laimina ir palaiko", - vaizdo įrašą komentuoja Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

(53)
(6)
(47)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: