„The Washington Post“ skelbia armagedoną Rusijos kariuomenei: Ukraina gali gauti galingą JDAM  (2)

JAV prezidento administracija planuoja perduoti Ukrainai pažangią elektroninę įrangą, galinčią nevaldomą aviacijos amuniciją paversti „išmaniosiomis bombomis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamasis „The Washington Post“.

Pasak aukšto rango amerikiečių pareigūnų, susipažinusių su šiuo klausimu, Ukrainos kariuomenė gali panaudoti „išmaniąsias bombas“, kad labai tiksliai smogtų Rusijos karinėms pozicijoms, rašoma straipsnyje.

„Joint Direct Attack Munition“ (JDAM) – GPS technologija paremtas įrangos rinkinys, kuris paprastas laisvai krentančias bombas paverčia bet kokiu oru reguliuojama („išmaniąja“) amunicija.

Į rinkinius įeina GPS įtaisai, siekiant pagerinti tikslumą, ir gali būti pritvirtinti prie įvairių ginklų ir orlaivių, kad sudarytų JDAM.

JAV kariuomenė šią technologiją naudojo bomboms, sveriančioms iki 907 kg, dažniausiai ant bombonešių ir naikintuvų.

Leidinys pažymi, kad belieka išsiaiškinti, ar JAV prezidentas Joe Bidenas ar bet kuris jo aukščiausias patarėjas nacionalinio saugumo klausimais pritarė siūlomam JDAM perkėlimui į Ukrainą.

„JDAM pristatymas bus dar vienas svarbus Vašingtono žingsnis, padedantis Ukrainai atremti įsiveržusias Rusijos pajėgas, suteikiant naują būdą nusitaikyti į Rusijos dalinius ir štabus“, – rašo leidinys.

 

Iki šiol JAV suteikė Ukrainai paramos beveik už 20 mlrd. JAV dolerių nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios.

Anksčiau šią savaitę Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Džeikas Salivanas sakė, kad administracija yra sutelkusi dėmesį į „bet kokių Rusijos bandymų sužlugdymą“ įgyti pranašumą kare, ir prognozavo, kad JAV netrukus paskelbs apie naujas ginklų siuntas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(4)
(140)

Komentarai (2)